Individueel traject

Jij en je paard:
samen een dreamteam

Een gouden combinatie in theorie, maar in de praktijk?

 

Ben jij het beu om elke keer stress te voelen voor je opstapt als je gaat rijden? Klaar om eindelijk een team te vormen met je paard en samen fantastische resultaten te behalen?

Je hebt grote plannen met je paard en je hebt alles om die te realiseren: een prachtig paard met geweldige kwaliteiten, het beste materiaal voor je paard, een goede trainer die je ondersteunt en zelf ben je een goede amazone met ervaring. Het plaatje klopt, tenminste in theorie. In de praktijk loopt het helaas niet zoals je zou willen …

 

Herken je dit?

 

Het begon als een droom toen je dit paard kocht, maar het begint steeds meer op een nachtmerrie te lijken. Individueel zijn jullie beiden geweldig goed en hebben jij en je paard alle kwaliteiten om de top te bereiken, maar als combinatie werkt het gewoon niet. Jullie maken samen niet de verwachte vooruitgang en dat zorgt voor verschrikkelijk veel frustratie.

Enerzijds ben je helemaal verliefd op je paard want hij is bloedmooi en superlief. Het voelt als de ideale match, tenminste zolang je met beide voeten op de grond staat. De laatste tijd voel je de stress al opkomen als je nog maar denkt aan opstappen. Je wil het eigenlijk niet toegeven, maar je hebt steeds minder motivatie om te rijden.

Je krijgt goedbedoelde adviezen uit je omgeving zoals “Geef hem eens een goede tik” of “Pak hem aan en rij hem er doorheen”, maar dat is niet wat je wil. Daarvoor hou je te veel van je paard en het ligt ook helemaal niet in je aard om geweld te gebruiken. Ook je trainer roept dit steeds meer tijdens de les en je uit radeloosheid dat bevel – tegen je eigen principes in – toch eens hebt opgevolgd. Om nadien in de stal huilend rond de hals van je paard te vallen, achtervolgd door een massa schuldgevoelens.

De andere amazones lijken moeiteloos vooruitgang te maken met hun paard en dat steekt bij jou wel een beetje. Je doet zo hard je best en toch lijkt het alsof je enkel achteruitgaat met je geweldig paard. Er vraagt elke week wel iemand wanneer jullie de eerste wedstrijd gaan winnen. En elke keer bezorgd die vraag je nog meer onzekerheid of je het wel kan met dit paard.

Als deze situatie blijft aanslepen, word je steeds meer gefrustreerd en bezorgt het je enkel nog stress. Of nog erger: je hebt er echt genoeg van en stopt helemaal met rijden. Dan is de kans groot dat je opgeeft, je rijlaarzen volledig aan de kant zet (of zelfs weggooit) en dat je jouw prachtige paard verkoopt. En dat is wel het allerlaatste wat je wil.

You can’t win together if you don’t work together. – Nick Saban – 

Het kan gelukkig ook anders

 

Wat je wel wil: een (h)echt team vormen met je paard en samen vooruitgang maken.

Hoe zou het voor je zijn als het rijden makkelijk verloopt, met een paard dat meewerkt en zelfs meedenkt. Een paard dat je hulpen goed aanneemt en waarmee je elke keer vooruitgang maakt. Je stapt weer vol motivatie op en hebt ontzettend veel plezier in het rijden. Nadien stap je met een geweldig goed gevoel weer van je paard. Dit geeft je vertrouwen om weer verder te werken naar die mooie resultaten waarvan je droomt.

En nog beter: elke keer voel je ook echt dat je er steeds dichterbij komt. Je zet weer stappen in de goede richting. De aanwijzingen van je trainer vertaal je meteen naar de juiste hulpen, want jij kent je paard beter dan eender wie. Elk apart zijn jullie geweldig, samen zijn jullie helemaal briljant. Jullie zijn een gouden team en je weet dat er nog veel meer groeipotentieel is omdat jij en je paard elkaars individuele kwaliteiten versterken.

dreamteam paard

Dit wil ik, maar hoe dan?

 

Dat is mogelijk als jij en je paard samen met mij aan de slag gaan met het traject “Jij en je paard: samen een dreamteam”. Tijdens dit individuele traject begeleid ik jou en je paard voor 3 maanden.

Hiervoor kom ik 2x naar jouw locatie voor een sessie samen met je paard (2x 1,5 uur) en hebben we 5 online sessies (2x 1 uur en 3x 30 minuten). Verder krijg je 7 online modules met theorie en oefeningen om jouw leiderspositie ten opzichte van je paard te versterken en je hulpen te verfijnen.

Wat levert dit me op?

 

Aan het einde van dit traject heb je weer het gevoel dat je had op de dag dat je je paard hebt gekocht, namelijk “Dit is mijn droompaard”. Dankzij de hechte band met je paard vormen jullie een fantastische combinatie, waardoor je samen geweldige sprongen vooruit maakt. Het geeft je het gevoel dat je paard jou respecteert en vertrouwt als zijn leider.

Bovendien weet je perfect wat je paard nodig heeft om vlot door uitdagende momenten te komen. Je voelt je paard aan en weet meteen hoe je kan reageren om je paard weer rust en vertrouwen te geven. Samen vormen jullie een geheel en je hebt weer superveel plezier tijdens het rijden. Jij bent enorm gemotiveerd en je maakt telkens vooruitgang met je paard waarmee het gewoon klikt.

Kortom, jullie zijn een (h)echt dreamteam.

paard vriendschap dreamteam

Je investering voor dit waardevolle traject is 997€. Hiervoor kom ik 2x naar jouw locatie voor een sessie samen met je paard (2x 1,5 uur) en hebben we 5 online sessies (5x 50 minuten).

Daar bovenop krijg je toegang tot 7 online modules met tips, uitleg en oefeningen om jouw leiderspositie ten opzichte van je paard te versterken en je hulpen te verfijnen.

Om het nieuwe jaar vol motivatie en op een goede manier te starten, geniet je tijdelijk van 21% korting en is je investering voor dit exclusieve privé traject 787€. Zo maken jij en je paard van 2021 het beste paardenjaar tot nu toe. Zullen we er samen aan beginnen?

Focus op het doel dat je wil bereiken, zet alle excuses aan de kant en ga ervoor. – Dorien Lambrechts –

Reacties van andere amazones 

Het mooiste inzicht: paard en mens kunnen samen een mooi geheel vormen op een rustige manier. Ik heb zelfs meer vertrouwen gekregen en geleerd dat wanneer iets niet meteen lukt, je gerust een stapje terug mag zetten. En ik heb ook geleerd om meer geduld te hebben. Dit raad ik iedereen aan die met paarden werkt. Je leert op een hele andere manier met paarden omgaan en je krijgt er een andere kijk op. 

anonieme amazone

Mijn resultaten: ik heb met meer diepgang leren omgaan met paarden en heb een goede basis ontwikkeld om signalen en de fijngevoeligheid van paarden beter te begrijpen. Dit zouden alle mensen met paarden moeten weten. De wereld zou er dan veel mooier uitzien, zeker voor paarden. Mensen en paarden leren elkaar nog beter begrijpen en dat creëert rust. Het is geweldig hoeveel ik bijgeleerd heb over paarden én ook over mezelf. Het heeft mijn vertrouwen een extra boost gegeven.

anonieme amazone

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of dit wel echt bij mij en mijn paard past?

Ben je niet zeker of dit traject iets voor jou en je paard is, neem dan contact met me op. Stuur me een e-mail (contact@dorienlambrechts.com) en dan bekijken we samen welke oplossing het beste bij jullie past.