Veel paardenmensen hebben een mooi paardendoel, soms ook zonder dat ze het weten. Ook zonder olympische ambities kan je een doel met je paard hebben. Denk maar eens aan alleen, veilig en ontspannen buitenrijden met je paard. Volgens mij is dat een van de meest populaire doelen.

Jawel, ook dat is een doel. Dus ook jij hebt waarschijnlijk wel een duidelijk doel. Wat de meeste paardenmensen echter niet hebben en wat toch vrij cruciaal is: een plan om dat doel te bereiken. Zonder dat plan is de kans klein dat je jouw paardendoel haalt.

Eender welk doel blijft namelijk een droom zolang er geen plan achter zit. Ik bedoel daarmee niet dat je elke stap voor de volgende jaren in detail gaat uitschrijven. Wat wel belangrijk is: bepalen welke grote onderdelen je nodig hebt om dat doel te halen en daar dan stapsgewijs aan werken.

In het kort: je grote stappen benoemen, ze dan ook effectief inplannen en dat samen met je paard ook DOEN. Het lijkt simpel, maar toch loopt het hier heel vaak mis. Velen werken niet consequent aan hun doel. Misschien weten ze niet waar te beginnen of weten ze niet hoe of hebben ze geen motivatie omdat het te lang duurt.

Tja, als je niets doet, kom je er zeker niet. Alles wat de moeite waard is, kost nu eenmaal tijd en energie. Dat is voor iedereen zo. Velen maken de stap echter veel te groot, waardoor het “onmogelijk” lijkt.

Deel je grote stappen op in zoveel mogelijk mini-stapjes. Als je dan elke week een klein stapje doet, waar ben je dan na 6 maanden? Inderdaad, veel verder dan wanneer je er gewoon niet aan begint.

Het begint wel bij te beslissen wat je deze week gaat doen. En wat nog veel beter werkt: zeg het ook effectief tegen iemand die je goed kent waar je deze week met je paard aan werkt.

Dat is ook wat we in mijn community voor paardenmensen doen: aan het begin van de week delen waar we aan werken. Je kans op slagen is dan vele keren groter, net omdat je het gedeeld hebt. Het is echt een geweldige motivatie.

Wil je een concreet voorbeeld om een doel in stappen op te delen, bekijk dan deze video (klik hier).

Weet dat echt elke kleine mini-stap bijdraagt tot je grote paardendoel. Vandaar geef ik je graag een uitdaging: stuur me een e-mail, deel je paardendoel met me en schrijf erbij welke mini-stap je DEZE WEEK gaat zetten samen met je paard.

Zoals ik eerder schreef: gewoon al nadenken en delen WAT je gaat doen, maakt dat de kans al veel groter is dat je het ook echt gaat doen. Trouwens, met die mini-stap bedoel ik iets van ongeveer 15 minuten, het hoeft dus geen uren te duren.

Maak het zo makkelijk en haalbaar mogelijk, maar zonder actie komt er geen resultaat.

Vind je het lastig om alleen aan je paardendoelen te werken, dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan mijn community voor gepassioneerde paardenmensen.

In juli werken we rond het onderwerp “teamwork met je paard” en bovendien is al het videomateriaal van de maand juni ook nog beschikbaar voor je, inclusief een super boeiende Q&A.

Wat ook zo fantastisch is aan de community: de motivatie en inspiratie die je krijgt doordat anderen ook delen wat ze doen. Zelfs dat helpt je om een stap dichter te komen bij jouw ultieme paardendoel.

Zin om mee te doen? Klik dan meteen hier en start vanaf 1 juli 

Heb je vragen of wil je meer informatie: stuur me dan een e-mail met “graag meer info over de community”. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Je bent van harte welkom in onze community voor gelijkgestemde paardenmensen. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, namelijk een sterke band met ons paard en een duidelijke communicatie. En dat wil jij toch ook?

Maak er een geweldig weekend van en geniet van de tijd met je paard. Tot binnenkort!

 

Klik hier als je meer informatie wil over de community