Maak jij wel eens een afspraak met jezelf? Dit kan je op meerdere manieren opvatten. Je kan afspreken met jezelf om iets wel/niet te doen. Zogenaamd een bepaald “commitment” maken met jezelf, om iets te realiseren.

Of je kan afspreken met jezelf, tijd vrijhouden in je agenda, om iets te doen wat je graag doet. Net zoals de meeste mensen, heb jij ook vast een druk leven. We verdelen onze uren zo goed mogelijk over relaties, werk, huishouden, hobby’s, … Kortom, een dag is veel te snel voorbij.

 

Hobby’s: enkel als ik tijd heb

 

Trouwens, vaak zijn het ook net onze hobby’s, die we het eerste laten vallen als het even te druk is. Maar dat is net wat je energie en ontspanning brengt. En dat is dus precies waar je tijd voor mag inplannen. Quality time met jezelf! Hoe je die invult, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Dat is voor iedereen anders. Ik durf echter te wedden dat jij daar ook nog steeds te weinig aandacht aan geeft, juist?

Ook ik maak nog steeds te weinig afspraken met mezelf. Er is al duidelijk verbetering in vergelijking met enkele maanden geleden, maar het kan nog steeds beter. Zoals ik altijd zeg: alles stap voor stap. Beseffen dat het nodig is en met een beetje beginnen is al een goede start!

 

Spreek eens af met jezelf

 

Zo maakte ik enkele maanden geleden veel te weinig tijd vrij om zelf met mijn eigen paarden te trainen. Een deel van mijn job is dagelijks met anderen mijn kennis van de boeiende paardenwereld doorgeven. Je kan dus wel zeggen dat ik elke dag veel uren doorbreng met paarden. Vooral dan met mijn lespaarden…

Tot op een moment een van mijn ruiters me vroeg of ik zelf nog veel met mijn eigen paarden kon rijden. Het was moeilijk om niet sip te kijken en ik bekende dat ik er te weinig tijd voor had dan ik zelf wilde. Heel vrolijk zei ze me: “Dorien, dat is toch helemaal geen probleem! Ik maak volgende week een afspraak bij jou en dan kom ik niet. Zo heb jij tijd om met je eigen paarden te rijden.”

Heel even was ik sprakeloos. Ik was verbaasd en ontroerd op hetzelfde moment. Maar wat had ze gelijk… Een afspraak maken met mezelf! Zo eenvoudig kan het dus zijn. Gelukkig heb ik naar haar geluisterd, mijn agenda genomen en meteen tijd geblokkeerd in mijn agenda. Sindsdien doe ik dat geregeld en ik bewaak de tijd alsof het een klant is die komt rijden. Het voelt zo goed om een afspraak te maken met jezelf! En dan is het nog de kunst om je aan die afspraak te houden.

 

En nu jij!

 

Een heel toepasselijke quote hiervan is deze: “Spend a little more time trying to make something of yourself and a little less time trying to impress people”.

In het Nederlands is dit: “Besteed een beetje meer tijd aan proberen om iets van jezelf te maken en een beetje minder tijd om anderen te imponeren”.

Dus nu tijd voor actie! Welke afspraak maak jij deze week met jezelf? Hoeveel tijd wil je met jezelf doorbrengen en iets doen wat je graag doet? Neem nu je agenda en plan het meteen in. Als je nu al denkt “Jaja, ik doe het straks wel”, is de kans heel groot dat de afspraak met jezelf er gewoon niet komt. Staat het in je agenda?

 

Alle begin is moeilijk

 

Ondertussen heb ik er een gewoonte van gemaakt, maar ook voor mij was het heel moeilijk in het begin. Vaak had ik de neiging om anderen weer voorrang te geven op de momenten die ik voor mezelf had ingepland. Ook dit is weer even uit je comfortzone komen en gewoon doen. Weet dat je het waard bent om jezelf die afspraak te gunnen!

Als je een vriendelijke schop onder je achterste kan gebruiken, ben ik de juiste persoon. Contacteer me vrijblijvend voor een gratis inspiratiesessie. Met veel plezier geef ik je enkele tips op maat. Zo help ik je weer een stap vooruit naar jouw ideale leven!

 

Want mijn wens is dat ook jij tijd neemt voor jezelf!