Je paardendoelen bereiken is veel makkelijker als je start vanuit een sterke verbinding met je paard. Waarom nu precies die sterke verbinding? Lees meteen verder en je ontdekt hoe dit jou en je paard kan helpen.

Eerst even wat ik bedoel met die verbinding. Vergelijk het met een situatie waarbij je samen met anderen iets wil bereiken of doen, bijvoorbeeld met collega’s of je gezin. Als je vanuit een bepaalde verbinding vertrekt, lukt het veel beter en vaak ook sneller. Je bent prachtig op elkaar ingespeeld, je voelt elkaar aan en begrijpt elkaar.

Dat soort verbinding kan ook met je paard. Oké, je communiceert niet met je paard zoals wij dat doen van mens tot mens, maar je kan wel communiceren vanuit je gevoel. Ik schrijf bewust “gevoel”, want vaak denk je te veel na en dan mis je de boodschap. Dat voelen is echt heel belangrijk wanneer je bij je paard bent.

Stel je traint met je paard en je voelt dat je paard niet helemaal mee is. Als jullie goed op mekaar zijn afgestemd, voel je wat je paard op dat moment nodig heeft. Misschien nog eens herhaling of de oefening opdelen in kleinere stukken? Of je paard is gespannen en jij voelt op dat moment wat je paard nodig heeft om weer rustig te worden. Ook dat lukt enkel vanuit verbinding met je paard.

Of het nu gaat over een wedstrijdsituatie, een training of een buitenrit, vanuit een sterke verbinding met je paard gaan jullie veel makkelijker samenwerken. Dat zorgt weer voor betere prestaties. En jawel, ook veilig thuiskomen van een buitenrit is een mooie prestatie.

Wat is voor jou een mooi voorbeeld van deze verbinding? Deel het met me via e-mail, ik hoor heel graag wat dit voor jou betekent.

Hoe bouw je dan die verbinding? Het gaat voornamelijk om deze 3 pijlers: veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen. Van daaruit geniet je veel meer van je training, dressuurproef, reiningpattern, spring- of eventingparcours, buitenrit of wat je ook samen met je paard doet.

In de praktijk kom je daar met hulp van bepaalde oefeningen, zowel op de grond als in het zadel. Dat is precies waar ik samen met de leden van mijn community voor gepassioneerde paardenmensen aan werk: een sterke verbinding met je paard zodat alles veel makkelijker en leuker gaat voor jou én voor je paard.

Ondertussen is onze community uitgegroeid tot een waardevolle bibliotheek aan informatie, praktische tips en concrete oefeningen voor elke combinatie paard & ruiter. Ben je ervaren of net gestart, ben je een dappere ruiter of wat onzeker, deze community is er voor jou als je een sterke verbinding wil met je paard.

Zoals ik eerder schreef: je voelt je paard beter aan en je bent echt op elkaar afgestemd. Vanuit die sterke verbinding bereik je samen met je paard jouw paardendoelen met meer plezier en gemak. En dat gun ik jullie van harte.

Bij deze nodig ik jou van harte uit in mijn community. In december werken we rond het onderwerp “omgaan met spannende dingen”. Help je paard op een positieve manier kennismaken met nieuwe objecten, zowel op de grond als in het zadel.

Zo krijgt je paard steeds meer vertrouwen in jou, de omgeving en in zichzelf. Stap voor stap ontwikkel je een dapperder paard, zodat jullie je samen steeds veiliger voelen in nieuwe situaties.

De voorbije maanden hebben we gewerkt rond onderwerpen als connectie, teamwork, trailerladen, mentale training en nog veel meer. Je hebt toegang tot al het videomateriaal van de voorbije maanden, inclusief alle opnames van Q&A’s en masterclasses van de community.

Als lid kan je deelnemen aan een live masterclass en Q&A, deze zijn enkel voor de leden van onze community. Stel persoonlijk je paardenvragen, ga aan de slag met de oefeningen uit de video’s en werk samen met mijn en de andere leden aan een sterke verbinding met je paard. Voor heel dat pakket is je bijdrage slechts 25€.

KLIK HIER en bouw aan een sterke verbinding met je paard

Ik verwelkom je heel graag in onze warme en positieve groep van gelijkgestemde paardenmensen.

Heb je nog vragen over de community of heb je het gevoel dat je iets anders nodig hebt, neem gerust contact met me op. Dan bekijken we samen wat jij en je paard nodig hebben om een stap dichter bij die sterke verbinding te komen.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!