Veel mensen nemen het leven heel serieus. Dat zorgt ervoor dat we vaak vergeten te genieten van alles wat we doen. Een mooi inzicht dat ik enkele maanden geleden heb gekregen, is genieten van de weg. Hier bedoel ik mee: je levensweg, de weg naar je doelen en dromen, de weg naar je ideale leven. Geniet jij van de weg die je elke dag aflegt?

Uiteraard kijk je er enorm naar uit om dingen te realiseren. Als dat lukt, mag je daar enorm trots op zijn. Successen zijn er om te vieren. Geniet jij echter ook van het proces naar dat succes Vergelijk het met op vakantie zijn met de auto. Je weet wat je eindbestemming is. Voor je aankomt, heb je een hele weg af te leggen. Kan jij dan genieten van het onderweg zijn? Laat jij je verrassen door de uitzichten die je onderweg tegenkomt? Of is elke kilometer er teveel aan en wenste je dat je er al lang was?

Het is dezelfde situatie, maar een hele andere benadering. Als je dit vergelijkt met het dagelijkse leven, hoe bekijk jij elke dag? Laat jij je verrassen door simpele dingen die je plezier brengen? Of tel jij de uren af tot de dag voorbij is? Als je open staat voor plezier en geluk, ga je ook steeds meer mooie momenten ervaren. Tijdens de dag krijgen we ook veel mooie momenten cadeau. De kunst is om te ze (willen) zien. Ben jij je bewust van mooie momenten die je elke dag kan beleven?

Stel jezelf eens deze vraag: “Wat brengt meer plezier in mijn leven?”. Welke kleine, alledaagse dingen maken je blij? Is het een glimlach? Of misschien muziek die je vrolijk maakt? Word jij helemaal warm van de zon die schijnt? Je huisdier dat je ’s morgens vol enthousiasme begroet? Denk eens even na wat je blij maakt. Heb je iets in gedachten? Hoe meer je kan bedenken, hoe beter. Denk dan hier eens over na: “Hoe kan je meer van die momenten in je dagelijkse leven brengen?”.

Laat ons van het leven een feest maken. Hoe prachtig zou de wereld er uitzien als iedereen dit zou doen? Overal blije, gelukkige, vrolijke en vriendelijke mensen. We kunnen dit in onze eigen omgeving creëren, als je er zelf mee begint. Maak een feest van elke dag en geniet van alles wat je doet. Doe alles met een lach. Wees een voorbeeld voor anderen, zodat zij deze positieve levensstijl ook gaan overnemen. Help jij mee bouwen aan deze prachtige wereld?

We kunnen samen de wereld verbeteren, als we beginnen bij onszelf. Als iedereen zijn/haar best doet, zijn we al een heel eind op weg. Als iedereen hieraan bijdraagt, is er veel mogelijk. Bekijk het leven van de zonnige kant. Wat kan je doen om je geluksniveau vandaag te doen stijgen?

Denk er ook aan om deze ideeën effectief om te zetten in acties. Heb je iets in gedachten? Super, geniet dan nu volop van je dag.

Wat doe jij vandaag om nog meer plezier in je dag te brengen?