Als je kiest voor paarden, heb je waarschijnlijk ondervonden dat goed zijn met paarden een echt levenswerk is. Er is altijd ruimte voor verbetering, je ontdekt telkens weer wat je nog niet weet en altijd valt er nog zoveel meer te leren.

Laat je daardoor niet frustreren, ons leven is gewoon veel te kort om alles te weten over paarden. Wat belangrijk is: besef dat je ondertussen al zoveel hebt bereikt, dat je al zoveel meer weet dan toen je net begon en dat je de juiste kennis op je pad krijgt zolang je openstaat om te blijven leren.

Weet je wat de beste manier is om te verbeteren? Daarvoor verwijs ik naar deze quote:

“The only way to get better is to surround yourself with people who believe in you.” – unknown –


Dit leidt ons weer naar het belang van steun. Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met kritiek. Mensen die je vertellen dat je iets niet kan of dat je iets niet goed doet. Jammer genoeg geloven we dat ook vaak, terwijl dat niet altijd de waarheid is.

Toch kwetst het ons en daarom blijft het langer hangen in onze gedachten. Of je gaat twijfelen aan jezelf, terwijl met paarden het belangrijk is om je gevoel te volgen. Want ergens weet je echt wel wat jouw paard nodig heeft. Uiteindelijk ken jij je paard het beste.

Wat ook deugd doet: elkaar helpen. Samen weet en kan je veel meer dan alleen. Heb je een bepaalde uitdaging met je paard en kom je niet verder, vraag dan hulp. Ik merk dat veel paardenmensen het gevoel hebben dat ze alleen zijn met hun probleem. Daardoor schamen ze zich vaak om er met anderen over te praten. En hulp vragen durven ze al helemaal niet, want wat zouden de anderen wel niet denken…

Weet dat ook mensen die verder staan dan jij gelijkaardige uitdagingen hebben overwonnen. Hoe meer uitdagingen je overwint, hoe meer ervaring je krijgt. Bekijk iets wat niet goed lukt dus eerder als een uitnodiging om te leren. Trouwens

Ik geloof net dat alles mogelijk is –zoals de quote zegt – als je steun hebt van de juiste mensen. Luister vooral naar de mensen die in je geloven en negeer de anderen. Trek je op aan mensen die je steunen en zet door. En zo zal je stap voor stap blijven verbeteren.

Heb je niet meteen de juiste mensen in je omgeving en wil jij jezelf heel graag verbinden met gelijkgestemde paardenmensen?

Zou jij heel graag mensen leren kennen die hetzelfde willen als jij: een sterkere band met je paard en dat op een paardvriendelijke manier?

Binnenkort start ik met een hele toffe groep paardendames die samen leren, evolueren en elkaar inspireren. Wil je hierover meer informatie, stuur me dan een e-mail met deze zin: “Ja, ik wil graag leuke gelijkgestemden leren kennen”. Je bent van harte welkom!

Ik wens je een prachtig weekend en tot binnenkort!

 

PS: Heb je mijn nieuwste trainingsvideo al bekeken? Klik hier