Het weekend staat weer voor de deur, hopelijk had jij een leuke week?

Vandaag wil ik het even hebben over vertrouwen, een van de basisvoorwaarden in elke relatie. Heel onverwacht kwam er 3 maanden geleden een nieuw paard in mijn leven. Een paard met enorm veel talent, geweldige kwaliteiten maar helaas ook een “grote rugzak”.

Ik voelde meteen zijn potentieel, maar wist ook dat het een uitdagende weg zou zijn om dat naar boven te brengen. Gelukkig hou ik van uitdagingen en ben ik benieuwd waar deze reis ons naartoe brengt.

Mijn eerste opdracht was om zijn vertrouwen te winnen. Dat ging vrij snel de goede richting uit, maar het is nog enorm fragiel. Nieuwe situaties bezorgen hem veel stress en soms ook paniek.

De aanpak verloopt echt stap voor stap. Soms kunnen we ineens een grotere stap nemen, maar op andere vlakken zijn het dan weer babystapjes. Daarbij probeer ik steeds rekening te houden dat het opbouwend is voor zijn vertrouwen. Een stap te ver betekent weer enkele stappen achteruit voor zijn vertrouwen. En net dat vertrouwen is zo cruciaal voor onze relatie en voor zijn vooruitgang.

Toch geloof ik dat vanuit dat vertrouwen enorm veel mogelijk is. Het vraagt tijd en geduld, maar ik voel heel sterk dat het de moeite waard zal zijn. Stap voor stap bouwen we aan onze relatie en binnenkort zijn wij ook een ijzersterk superteam, net zoals met mijn andere paarden. En dan maken we samen zelfs het onmogelijke weer mogelijk.

Ben je benieuwd waar ik op let om zijn vertrouwen te winnen? Download mijn gratis digitale gids “Het geheim om goed te zijn met en voor paarden“. Daarin ontdek je wat belangrijk is voor je paard.

Bouw samen met je paard stap voor stap aan een relatie die gebaseerd is op veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen.

Ik wens je een fantastisch weekend. Tot binnenkort!