De afgelopen dagen heb ik enkele livestreams gedaan voor een online cursus die ik organiseer. De interactie was heel leuk en ik voelde het enthousiasme van de deelnemers. De inspiratie bleef komen, zodat de livestream uiteindelijk ook bijna 2 x zo lang heeft geduurd dan ik zelf had verwacht. Het voelde zo goed! De energie die het me geeft, tijdens de cursus en ook nadien. Fantastisch om dit te mogen ervaren.

Dit geeft een enorm gevoel van geluk, om te mogen doen wat je graag doet. Om te mogen doen wat je met liefde en passie doet. Om te mogen doen wat je zelf ook energie geeft. Want zo zou het moeten zijn. Ik wens iedereen een job toe die hem/ haar dit gevoel geeft. Ik ben er ook van overtuigd dat jouw “ideale job” bestaat, maar de meesten nemen genoegen met minder. Als je daar tevreden mee bent, is dat ook helemaal goed.

Stel jezelf toch eens even de vraag: geeft jouw werk je energie? Spring jij elke ochtend met een glimlach uit je bed als je mag gaan werken? Zou jij je job nog doen als je er geen geld voor zou krijgen? Zulke vragen zijn een goede richtlijn om te ontdekken of je tevreden bent met wat je doet. Want uiteindelijk spenderen we de meeste uren van onze week op het werk. Kan je je voorstellen wat voor een positieve verandering dat in je leven zou zijn als je echt gelukkig bent met je job?

Velen denken dan: “Ach, het is overal wel iets. En ik krijg elke maand mijn loon”. Als jij gelooft dat het zo is, is het effectief zo. Dan is het inderdaad overal wel iets. Maar wat als je echt tegen je zin gaat werken? Is het je waard om het risico niet te nemen?

Ik heb een diepe overtuiging dat iedereen zijn eigen unieke talenten heeft. Het mooiste wat je in je leven kan doen, is die talenten ook effectief gebruiken. Het zou toch zonde zijn als je er niets mee doet? Misschien heb je die unieke talenten nog niet ontdekt. Kijk eens naar jezelf: wat kan je goed? Wat doe je graag? Waar vragen anderen je advies over? Waarmee kan je anderen helpen? Wat zou je elke dag gratis willen doen, gewoon omdat het je zoveel plezier geeft?

Dit zijn vragen die je kunnen helpen om te ontdekken in welke richting jouw ideale job is weggelegd. Voor sommigen is het zelfs een roeping of missie. Ik hoor ook bij die mensen. Wat ik vandaag doe, had ik 3 jaar geleden niet kunnen denken. Stilaan zijn er mensen, situaties en kansen op mijn pad gekomen, waardoor telkens weer nieuwe deuren zijn opengegaan. Stilaan ben ik geraakt waar ik nu ben. Dit is nog lang niet het eindpunt. Ik voel dat er nog van alles aan mij “trekt”. Een gevoel dat ik niet met woorden kan uitleggen, maar dat wel heel duidelijk aanwezig is. Sta jij open voor nieuwe dingen om jouw unieke talenten?