Blog: Geniet van kleine verrassingen

Gisteren kreeg ik een mail van bpost. Er is een pakje naar me onderweg, maar ik heb helemaal niets besteld. Ook de afzender “Yoursuprise” ken ik niet. Wel spannend, ik vraag me af wat het is en wie het heeft verzonden.

Dit herinnert me eraan dat het leven eigenlijk vol verrassingen zit. Soms kleine, subtiele verrassingen, soms enorme verrassingen. De kunst is om ze te ontdekken.

Afgelopen zomer heb ik een prachtige verrassing gekregen. Geheel onverwacht, zoals een echte verrassing hoort te zijn. Ik heb mijn vriend leren kennen, 500 km hier vandaan. Een van de mooiste momenten in 2017, ik durf te zeggen zelfs het mooiste moment. Ik heb ervoor gekozen om die mooie verrassing met beide handen aan te nemen. Maar doen we dat altijd, de verrassingen in ons leven aannemen?

Met een pakje dat ze aan huis leveren is het gemakkelijk: deur openen, pakje aannemen, dankjewel, eventueel aftekenen voor ontvangst en deur weer dicht. Die verrassingen zijn duidelijk zichtbaar en heel tastbaar. Maar wat met de kleinere, subtiele verrassingen van ons leven?

Om de verrassingen te ontdekken, is het nodig dat we ervoor open staan. Heb je al eens een onaangename situatie gehad, waar later iets enorm leuk uit voortkomt? Of een situatie die op het eerste moment je teleurstelt, maar nadien besef je dat het veel beter is geworden?

Als je die verrassingen kunt zien, is elke dag een mooi avontuur. Elke dag valt er iets leuk te ontdekken of te beleven. Denk maar eens aan een oude vriend die je onverwacht weer ontmoet. Of iemand die onverwacht bij je binnenspringt om je dag op te vrolijken. Of iemand die je voor laat gaan aan de kassa. Herken je de kleine verrassingen? Kan je er zelf ook nog opnoemen?

Ik daag je uit om elke dag deze verrassingen met plezier aan te nemen en te herkennen. Voor mij zijn dit van die kleine geluksmomentjes die spontaan een glimlach op mijn gezicht toveren. Een van mijn favoriete verrassingen, is een buizerd die op slechts een paar meter afstand boven of naast mij vliegt. Ik heb het geluk dat ik dit de afgelopen weken al enkele keren heb mogen ervaren. De pracht van zo’n imposante vogel is fascinerend. Het maakt me telkens sprakeloos. Die momenten zie ik volledig als een verrassing van het leven en van de natuur. Ik kan er enorm van genieten en het maakt mijn dag compleet. Een voorrecht om zo’n spektakel te mogen aanschouwen.

Heb jij van die prachtige geluksmomentjes, die als complete verrassing je pad kruisen? Ervaar jij ook situaties die je dag helemaal goed maken? Ontdek jij soms helemaal onverwacht de mooiste kanten van het leven of de natuur?

Ik hoop van harte van wel. Graag wil ik je vragen om hier enkele dagen op te letten. Kijk eens welke leuke verrassingen je mag ervaren. Aanvaard jij alle verrassingen? Zet jij je (denkbeeldige) deur helemaal open om die onverwachte geluksmomentjes toe te laten? Ik popel alvast om te ontdekken wat er in mijn mysterieus pakje zit…

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>