Er is weinig dat van de eerste keer lukt. Vandaar is doorzetten een belangrijke eigenschap om vanuit harmonie te leren samenwerken met je paard.

Als vervolg op mijn praktijkvoorbeeld van vorige week, vertel ik je in deze video (klik hier) de volgende poging waarmee ik je graag wil aanmoedigen.

De moraal van het verhaal: geef het niet op als het niet meteen lukt. Kijk wat je de volgende keer anders kan doen zodat het wel beter gaat.

Dat is precies wat ik ook heb gedaan na de vorige keer. Enkele elementen aangepast om te kijken of het beter gaat. De externe factoren (zoals vorige keer de vuilkar) kan je niet sturen, maar blijf zoeken naar wat WEL werkt voor je paard.

En misschien heeft mijn paard gewoon een ochtendhumeur waardoor alles later op de dag beter lukt 😁.

Mijn tip voor je: leg geen druk op jezelf of je paard door te veel ineens te verwachten. Ga elke training voor 1% verbetering. Heb je toch meer vooruitgang dan die ene procent, dan is dat een vette bonus.

Heb jij een voorbeeld van een situatie waar je bent blijven doorzetten met je paard en je nu prachtige resultaten hebt bereikt? Stuur me een e-mail en deel me jouw succes.

Of heb je een situatie waar je te snel hebt opgegeven als er iets niet lukte? Neem dan zeker contact met me op (klik hier) en dan geef ik je graag enkele tips om de situatie op een andere manier te proberen. Voor alles is er een oplossing (ja, ook met jouw paard) en die help ik je graag te vinden 😉.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!

Heb je de masterclass “In 7 stappen veilig en ontspannen op buitenrit met je paard” gemist”? Volg dan meteen mijn Facebookpagina (Dorien Lambrechts) of mijn Instagram account (@dorien_lambrechts) en zet de meldingen aan. Op dinsdag 26 april ga ik om 20u00 live en geef ik tips om je paard voor te bereiden om rustig op buitenrit te vertrekken.