De maand is bijna om en zelf zit ik al helemaal in het thema “trailerladen“, waar we met mijn community in augustus samen met onze paarden aan werken.

Vandaar organiseerde ik vorige week een online poll in mijn stories met de vraag “Hoe komt jouw paard van de trailer?“.

(klik hier voor een video daarover)

De deelnemers hadden 2 antwoordkeuzes:

  • helemaal chill
  • bezweet en vol spanning


Op een bepaald moment stuurde iemand me een reactie met de vraag of er ook een ‘middenkopje’ was. Ik vond het echt een geweldige opmerking
.

Nogmaals superveel dank voor deze reactie trouwens!

Dat middenknopje is namelijk de situatie die voor de meeste paardenmensen van toepassing is. Ik kon ook enkel 2 opties aanduiden, vandaar ook de extreme situaties.

Wat is trouwens jouw antwoord op deze poll? Laat het me weten via e-mail, ik ben benieuwd naar jouw (eerlijke) reactie.

Nu hoop ik van harte dat je paard niet helemaal vol spanning van de trailer komt, maar dat is toch wel wat ik vaak merk. Ik zie zoveel paarden die rustig op de trailer gaan en er na de rit vol stress uitkomen. Ervaar jij dit ook, dan ben je dus zeker niet alleen.

Wat belangrijk is om te onthouden: paarden zijn in de kern nog steeds prooidieren, waardoor ze van nature claustrofobisch zijn. Een paard dat vol vertrouwen op de trailer gaat en staat, is dus eigenlijk absoluut niet zo vanzelfsprekend.

Precies daarom doe ik een oproep om je paard te helpen meer vertrouwen te krijgen in de trailer. Bovendien gaat het niet enkel puur om trailerladen, vaak komt er ook nog een stuk verlatingsangst bij omdat ze met de trailer weggaan van hun vriendjes.

Trailerladen is dus veel meer dan enkel rustig op de trailer gaan. De vraag is hoe je paard dit hele gebeuren ervaart. En daar kan je stap voor stap aan werken.

Het is een enorm cadeau voor je paard als je hem/haar helpt meer vertrouwen te krijgen op de trailer. Trouwens, het scheelt ook jou heel veel frustratie en vooral tijd.

Ik ken mensen die bij de gedachte aan trailerladen al bleek worden. Ze zijn namelijk scenario’s gewend waarbij ze 2 uur op voorhand beginnen trailerladen en minstens 3 mensen nodig hebben om het paard op de trailer te krijgen.

In dat geval snap ik dat je de kriebels krijgt als iemand je vraagt om op verplaatsing te gaan wandelen of dat je bewust nergens anders les gaat volgen omdat het een heel gedoe is.

Maar is dat niet jammer dat je daardoor kansen mist? Terwijl het eigenlijk echt anders kan. Tenminste als je regelmatig wat tijd reserveert om samen met je paard te oefenen met de trailer.

Toch merk ik dat het daar vaak misloopt. Mensen weten wel dat ze er best iets aan doen om het te verbeteren, maar het DOEN ontbreekt. En dat is exact waarom ik de community heb opgericht.

Deze community is speciaal voor gepassioneerde paardenmensen, elk met hun eigen paardendromen, waarbij ik hen ondersteun er stap voor stap voor te gaan.

Wil jij eindelijk af van dat ‘middenknopje’ op gebied van trailerladen, dan nodig ik je van harte uit om tijdens de maand augustus samen met ons aan de slag te gaan.

Ook als je geen trailer hebt, ben je van harte welkom. De oefeningen zijn namelijk zo opgebouwd dat je ook zonder trailer het vertrouwen van je paard versterkt, zodat je paard rustig ergens over gaat, bijvoorbeeld tijdens een buitenrit.

Dus mijn vraag aan jou: wil jij samen met je paard werken aan meer vertrouwen op de trailer?

Ja = sluit je aan bij mijn community en oefen tijdens de maand augustus met ons mee, zodat ook jouw paard helemaal ontspannen op de trailer staat en er zo ook weer afgaat.

Klik meteen hier om je in te schrijven voor de community en start op 1 augustus:


Ik kijk er naar uit je te verwelkomen in onze positieve community. Heb je nog vragen, stuur me een email en ik neem contact met je op.

Maak er een geweldig weekend van en tot binnenkort!

Klik hier voor meer informatie over de community