Ik heb de nieuwe voorstelling van Guido Belcanto mogen bijwonen en was ontroerd door zijn liedjes. In mijn ogen is hij een held. De man heeft heel wat meegemaakt in zijn leven, aan zijn teksten te horen. Wat ik enorm respecteer, is dat hij steeds weer is rechtgestaan na elke val. Hij is blijven doorzetten en blijven doen wat hij met hart en ziel doet: liedjes schrijven en zingen. In dat opzicht is hij voor mij een bron van inspiratie: ook in moeilijke tijden je talenten blijven benutten en je passie delen met anderen. En daarbij vooral gelukkig zijn met de simpelste dingen in het leven.

Wat zijn voor jou de simpelste dingen van het leven? Denk bijvoorbeeld aan spelende kinderen, de zon die door de wolken breekt op een regenachtige dag, een onverwachte glimlach of helpende hand,… Als je ‘s avonds gaat slapen en je beseft dat je dag goed is verlopen en iedereen veilig is, dan heb je een mooie dag gehad. Denk maar eens hoeveel mensen elke dag in angst leven( vb, oorlogsgebieden) of hoeveel mensen niet weten of ze de dag overleven (vb, hongersnood). Je kan zelf vast nog meer voorbeelden geven, maar het is niet mijn bedoeling je een slecht gevoel te geven.

Als je dit even vergelijkt met jouw leven, ben jij dan elke dag gelukkig? Ben jij elke dag dankbaar voor alles wat je hebt? Hopelijk is het antwoord “ja”. Want als we heel eerlijk zijn, hebben we niet veel nodig om onze basisbehoeften te vervullen. Daarvoor hebben we enkel water, eten, warmte, kleren, licht en liefde/vriendschap nodig. Ik ben zeker dat iederen die mijn blog leest, tenminste zijn/haar basisbehoeften elke dag kan vervullen. Alles wat we extra hebben, is eigenlijk luxe. Sta er eens even bij stil, brengt die luxe ons meer geluk? Of net minder, omdat we steeds weer verlangen naar meer, mooier of beter? Laat het even bezinken en denk na over deze vragen.

Ik besef, dankzij de teksten van Guido Belcanto dat de meesten onder ons veel gelukkiger zouden kunnen zijn met veel minder. Wat echt belangrijk is, kunnen we niet kopen. Denk aan ware vriendschap, pure liefde, uitbundig lachen en plezier maken,… Denk aan tijd doorbrengen met je gezin, familie of vrienden. Echt samen tijd doorbrengen, samen mooie momenten beleven. Mijn inzichten over wat we nodig hebben, ben ik volop aan het bijsturen. De woorden van Guido Belcanto zijn liedjes zijn diep tot mij doorgedrongen. Vooral de zin “ik heb niets tekort, maar ik ben altijd blut”, blijft hangen.

Het zijn andere woorden om te zeggen dat we altijd in het NU mogen leven. Wanneer hebben we iets tekort? Dan komen we weer bij onze basisbehoeften. Als je die bekijkt, heb je dan iets tekort?

Denk er even goed over na. Ik wens je van hart een mooi inzicht toe, hoe gelukkig we zijn. Zelfs al hebben we niet altijd alles wat we willen, we hebben wel alles wat we nodig hebben.

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>