Besef jij hoe waardevol je bent? Realiseer jij hoeveel potentieel je hebt, dat je (nog) niet gebruikt? Weet jij hoeveel prachtige talenten je hebt, die je elke dag kan inzetten om jouw leven en dat van anderen te verrijken? De meeste mensen voelen zich enorm onwennig bij deze vragen. Ze beseffen helaas niet dat ze waardevol zijn of dat ze enorm veel potentieel en talenten hebben. Is dit ook voor jou herkenbaar?

 

Hoe zie jij jezelf?

Misschien heb je er nog niet eerder over nagedacht. Eender wat je antwoord op deze vraag is, ik durf te wedden dat je jezelf nog steeds onderschat. Waarschijnlijk denk je dat je “gewoon” bent, net zoals iedereen. Je denkt dat alles wat je kan en doet vanzelfsprekend is voor iedereen. Is dat zo?

 

Hoe zien anderen jou?

Je bent een prachtig persoon, met zoveel talenten die wachten om naar boven te komen! Je bent zoveel meer waard dan je denkt! Je kan zoveel meer dan je op dit moment beseft! En nu denk je dat ik overdrijf… Helemaal niet! Iedereen heeft verborgen talenten. Iedereen, elke mens, is van onschatbare waarde.

Geloof je me niet? Denk je dat dit niet voor jou van toepassing is?

OK, ik daag je uit om aan je familie en goede vrienden te vragen hoe ze jou zien en wat volgens hen je grootste kwaliteiten zijn. Durf je dit aan te gaan?

 

Verborgen of vergooide talenten?

In mijn omgeving ben ik vaak getuige van mensen die hun eigen unieke waarde niet zien. Ik zou zo enkele uren kunnen vertellen over mensen die ik ken, die hun talenten niet gebruiken. Gezien de wet van de privacy, ga ik dat echter niet doen.

Ze hebben echter allemaal iets met elkaar gemeen: ze zijn geweldig goed in iets, ze doen het zelfs enorm graag (als ze tijd hebben), maar ze geven zichzelf niet de kans om dit verder te ontwikkelen.

Zo ken ik een geweldige vrouw die heel goed kookt en het ook enorm graag doet. Op een dag vertelde ze me hoe graag ze een zaak zou willen openen om gezonde en verse lunch te bereiden voor werknemers van bedrijven. Haar ogen glinsterden van enthousiasme en ik zag haar potentieel om het ook effectief te doen.

Helaas gelooft ze vandaag nog steeds niet dat ze het kan. Ze werkt nog steeds in hetzelfde bedrijf en telt elke dag de uren af tot het weekend is. Ik vind het zo jammer dat ze haar talent niet durft te gebruiken, omdat ze haar eigen waarde niet ziet. Ze heeft het talent, ze heeft het potentieel. Maar voor haar is het vanzelfsprekend. Ze ziet haar unieke waarde niet als een talent.

 

Talentenjacht

Nu is het aan jou… Welk verborgen talent heb jij, waar je op dit moment niets (of te weinig) mee doet? Waarmee kan jij enorm veel waarde bieden aan jezelf en anderen?

Misschien heb jij ook nog moeite om het te ontdekken. Het is ook voor jou vanzelfsprekend dat je iets goed kan en je ziet het waarschijnlijk niet als een talent. Denk je nog eens aan de uitdaging die ik je eerder in deze blog heb gegeven? Begin er maar meteen aan en laat je positief verrassen door de antwoorden…

 

En nu nog actie

Het stopt niet bij de uitdaging met succes te volbrengen. Je doet mij, en vooral jezelf, een groot plezier als je dat talent zoveel mogelijk gaat ontwikkelen. Tijd dus voor actie! Je talent ontdekken is de start, er iets mee doen is wat telt. Daar haken vele mensen af, net zoals de vrouw in het verhaal dat ik eerder met je deelde.

Laat de glinstering in je ogen niet uitdoven, help het om verder aan te wakkeren. Maak elke dag tijd om je talent te verbeteren. Wacht niet tot je tijd hebt, kies ervoor om tijd vrij te maken. Gun jij het jezelf om je unieke waarde te tonen?

Kan je nog een boost gebruiken om in actie te schieten? Ik help je heel graag! Binnenkort organiseer ik een Masterclass, waar ik je mindset op een positieve manier train. Je gaat naar huis met een plan om effectief de nodige acties te nemen. Ben je nog niet overtuigd van je waarde, dan haal ik die bij je naar boven. Kijk gerust op de pagina en ontdek wat ik voor jou kan betekenen. Want je bent het waard om je eigen waarde te zien!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

door sep 11, 2018Geen categorie