Gisteren heb ik een prachtig inzicht gekregen nadat ik uit mijn financiele comfortzone ben gekomen. Sinds enkele maanden reis ik geregeld naar Duitsland. Dankzij de concurrentie van low cost maatschappijen, was tot nu toe vliegen zelfs voordeliger dan met de auto reizen.

Het leven heeft me nu uitgedaagd om meer geld te spenderen aan een vliegticket dan ik gewend ben. Door praktische redenen is de auto nemen deze keer geen optie. Conclusie: het is vliegen of niet gaan. De reden van deze trip is een verrassingsfeest van een goede vriend, die ik al 13 jaar ken. Het feest is in beperkte kring, met mensen die belangrijk zijn voor de jarige in kwestie. Voor mij ook een hele eer om er bij te mogen zijn. Aangezien het op vrije korte termijn is, zijn veel vluchten al volzet. Hierdoor ligt de prijs een stuk hoger (1.5 keer duurder) dan wat ik voordien al heb betaald. Welke opties zijn er nog meer… Via Schiphol zijn er nog goedkopere tickets beschikbaar, maar dat geef ik dan weer uit aan een treinticket om daar te geraken. Het kost me ook meer tijd om naar de luchthaven (en terug) te gaan. Uiteindelijk komt die optie zelfs nog duurder uit. Dan blijft het duurdere ticket de beste optie, ofwel kies ik ervoor om thuis te blijven.

Dan besef ik hoeveel plezier ik mijn goede vriend zou doen om er bij te zijn. Om samen met hem, met de mensen die hij het liefste heeft, zijn verjaardag te vieren. Ik weet hoe fantastisch en onvergetelijk die dag gaat zijn. De gedachte geen deel uit te maken van die prachtige herinneringen spookt door mijn hoofd en is voor mij geen optie. even verstand op nul en boeken!

Meteen na de betaling, voel ik mij enorm opgelucht. Ik ben uit mijn comfortzone gekomen en dit voelt geweldig. Mijn eigen geluk en tijd met vrienden is prioriteit en belangrijker dan geld. Je hoort vaak: “Geld maakt niet gelukkig”. Na deze situatie ben ik het er mee eens, dat het je niet gelukkig maakt als het op je bankrekening blijft staan. Deze uitgave, hoewel die groter was dan ik gewend ben, heeft me enorm gelukkig gemaakt. Dit geld geeft me de mogelijkheid tijd door te brengen met mensen die speciaal zijn in mijn leven. Dit is wat mij, als persoon, gelukkig maakt.

Geld op de bank zijn maar cijfers. Wat telt, is dat je gelukkig bent. Geld kan je altijd weer verdienen. Maar vriendschap en geluk, dat zijn dingen om te koesteren. Die zijn onbetaalbaar. Dat is exact wat ik heb mogen ervaren in deze situatie.

Wat maakt jou gelukkig? Wat wil jij al zo lang doen of kopen? Wat zou je graag samen doen met familie of vrienden? Als je al het geld van de wereld had, zou je het dan wel doen of kopen? Als het antwoord “ja”is , mag je het jezelf gunnen. Geld kan op elk moment weer in je leven komen. Het meest waardevolle in ons leven is geluk. Geluk is onbetaalbaar.

Durf jij te investeren in je eigen geluk? 

 

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>