Heb jij soms ook momenten dat er opeens iets gebeurt in je leven, dat je (on)bewust hebt gevraagd? Ik heb dat wel vaker. Vandaag had ik weer zo’n situatie, waar ik een tijdje geleden een idee rond had. Heel onverwacht, is dat vandaag ook uitgekomen. Zelfs op zo een positieve manier dat ik het zelf niet had kunnen bedenken. Dan besef ik dat het leven je geeft wat je vraagt. Dit zijn die fantastische, kleine verrassingen waar ik het onlangs al eens over had in een blog die ik eerder al heb gedeeld.

Let wel op, want soms geeft het leven wel letterlijk wat je vraagt. Zelf hou ik van sarcasme, waar ik best mee kan opletten. Ik zal je een voorbeeld geven, dat ik vaak vertel aan cursisten of tijdens events. Eind 2014 voelde ik enorm dat ik iets anders wilde. Ik besefte dat mijn huidige job me geen voldoening gaf. Wat ik deed op mijn werk, vond ik geen meerwaarde voor de wereld of de mensheid. Op een dag zei ik spontaan: “2015 wordt het jaar van de verandering en het gebeurt in september!” Het was als grap (sarcasme) bedoeld, maar ik vond het zo leuk om te zeggen, dat ik het steeds ben blijven herhalen. Tot ik het zelf geloofde…

In februari 2015 kreeg ik een voorstel, dat inderdaad mijn leven helemaal veranderde. Tijdens de maanden die volgden, werd alles anders: mijn relatie stopte na 10 jaar, het huis waar ik graag woonde werd verkocht, ik ging van een voltijdse naar een deeltijdse job, ik moest verhuizen en alleen gaan wonen, … en alles wat er nog bij komt kijken. Een heel ander leven op minder dan een half jaar tijd. En kan je het al raden? In september was alles officieel. Vanaf 1 september woonde ik alleen (met mijn dieren) op een boerderij, had ik een zaak met paarden in bijberoep, was ik weer vrijgezel en waren er opeens een aantal mensen uit mijn leven verdwenen. Heel snel kwamen er ook weer nieuwe mensen op mijn pad. Ondertussen weet ik dat alles gebeurt voor een reden en ben ik enorm dankbaar voor deze verandering. Sindsdien heb ik mijn kinderdroom kunnen waarmaken. Dit alles is echter begonnen met iets wat ik aan het leven heb gevraagd en zelf geloofde: 2015 werd het jaar van de verandering. En zo was het ook helemaal.

Is er dus iets wat je heel graag wil? Vraag het dan gewoon. Blijf het voor jezelf herhalen en geloof er ook in. Je zal versteld staan hoe snel het soms kan gaan. Hou je ogen wijd open, soms komt het in een hele andere vorm dan je verwacht. Zo heb ik ook eens enorm gehoopt op een trofee tijdens een jumping. De volgende wedstrijd had ik hem ook, ik mocht die van mijn collega-ruiter tijdens zijn prijsuitreiking gaan ophalen omdat hij op dat moment een andere wedstrijd had. Ik had gekregen wat ik heb gevraagd, maar in een hele andere vorm dan ik bedoelde. Het leven heeft dus ook veel humor…

Je krijgt dus altijd wat je vraagt. Wees echter duidelijk en specifiek, of wie weet in welke vorm komt het in je leven. Ik wens je veel mooie verrassingen toe!

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>