Als rasechte paardenliefhebber wil je het allerbeste voor je paard op alle vlakken: goede huisvesting, materiaal van goede kwaliteit, de beste hoefsmid en dierenarts enzovoort.

Wat verder essentieel is voor een gelukkig paard: heb je ook de beste relatie met je paard?

Je kan je paard alles geven wat hij of zij nodig heeft aan de buitenkant, maar ook de manier hoe jullie met elkaar samenwerken is zo belangrijk.

Pat Parelli – een van mijn grote leermeesters – heeft hiervoor een prachtige quote: 

“If your horse is recreation for you, can you be recreation for your horse?”


Deze vind ik persoonlijk echt prachtig. Het is hoe ik in het leven sta ten opzichte van mijn paarden. Hoe kan ik alles wat we doen ook voor hen leuk en aangenaam maken?

En ja, je wil ook respect van je paard. Grenzen stellen (letterlijk én figuurlijk) is hierbij ontzettend belangrijk. Weet wel dat het ook kan op een manier die de relatie tussen jou en je paard op de meest positieve manier bevordert.

Wederzijds respect en vertrouwen is cruciaal in elke sterke relatie. Dat geldt ook voor de relatie met je paard. Hoe mooier jullie relatie, hoe makkelijker en leuker de samenwerking en hoe gelukkiger je paard is. En jij natuurlijk ook 😉.

Hoe bouw je dan die sterke relatie op met je paard?

Dat is nu net mijn stokpaardje om mens en paard te begeleiden om samen een sterke relatie en prachtige connectie te creëren, zodat jullie makkelijk samenwerken en samen echt plezier hebben in wat jullie doen.

Wil jij de mogelijkheden ontdekken hoe de relatie en samenwerking met je paard nog intenser en mooier kan zijn, stuur me een e-mail (klik hier) en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Dan bekijk ik samen met jou wat past bij jou en je paard en wat jullie nodig hebben om jullie band nog hechter te maken. Want wat is er mooier dan een gelukkig paard?

Mogelijk geniet je de volgende periode van een deugddoende vakantie (dat doe ik ook van 2 tot en met 16 juli), maar ook dan heb je alvast een aantal waardevolle opties.

Op 17 juli geef ik namelijk 2 leerrijke demo’s op EquiDay in Ermelo (Nederland). Kom zeker kijken en bezoek mijn stand om persoonlijk kennis te maken.

 

Verder organiseer ik op dinsdag 9 augustus een online minicursus (via Zoom) om jou en je paard op weg te helpen naar jouw ultieme paardendoel. Wat het ook is, daar geef ik jou een concreet stappenplan om meteen aan de slag te gaan, helemaal afgestemd op jullie situatie.

Ben je op zoek naar specifieke tips, antwoorden op je paardenvragen en concrete oefeningen om verder te komen met je paard? Dan is dit dé ideale minicursus voor jou en dat momenteel slechts voor 10 euro.

 

Je ziet, voor elke situatie, budget en paardendroom is er een oplossing. Het is aan jou om de eerste stap te nemen en dan help ik jullie met veel liefde verder op weg.

Geniet van de zomer en hopelijk ontmoet ik jou op EquiDay of online tijdens de minicursus “Jouw volgende stap naar je ultieme paardendoel“.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!