Paardenmensen zijn een ras apart. Dat is althans toch iets wat ik vaak hoor in mijn omgeving. Ik denk dat ik voor veel amazones spreek, dat je soms het gevoel hebt dat mensen je niet begrijpen.

Stel je voor – tenminste als het binnenkort weer mag – je vrienden vragen je mee op weekend, maar je kan niet meteen zeggen of je mee kan. Hoe graag je ook “ja” zou zeggen, je wil eerst iemand vinden om voor je geliefde viervoeter(s) te zorgen als je weg bent. Of je bent gezellig op een feestje en gaat eerder naar huis om je paard(en) te verzorgen. Dat heeft mij alvast vaak vreemde blikken opgeleverd.

Gelukkig heb ik ondertussen geleerd om “uit de kast” te komen met mijn passie. Mijn paarden zijn gewoon heel belangrijk in mijn leven en dat vraagt dappere keuzes. Soms is het echt moeilijk om “nee” te zeggen tegen je omgeving (vrienden, familie, feestjes, leuke evenementen, …).

Maar toch wil jij als rasechte amazone de beste eigenaar ter wereld zijn voor je paard. Of je hebt bepaalde doelen gesteld en wil je trainingsplan volgen. Want paarden zijn onze passie. En kiezen voor je passie, is niet altijd zo vanzelfsprekend.

Wil dat zeggen dat ik nooit eens iets anders doe? Zeker niet. Oké, momenteel kan het niet, maar ik geloof nog steeds dat het dit jaar wel weer stilaan terugkomt. Zelf hou ik namelijk enorm van muziek en ga in de zomer graag naar een festival. Of ik geniet ervan om eens een weekend uit te waaien in Zeeland. Het gaat er vooral om dat gepassioneerde amazones zoals jij en ik weten dat we altijd rekening houden met onze dieren. En helaas begrijpt niet iedereen dat.

Voor mij draait heel mijn leven rond deze prachtige viervoeters. Wie bij mij op bezoek komt, ziet overal sporen van paarden: foto’s, beeldjes, aandenkens, certificaten, … Ik leef met en tussen de paarden. Mensen zien paarden vaak als luxe, maar ik kan me geen leven inbeelden zonder een paard. Ze brengen me geluk, energie en rust. Het is gewoon mijn levensstijl. Paarden maken me wie ik ben. Geen toeval dat veel mensen me kennen als “Dorien van de paarden”.

Als je dit leest, durf ik te wedden dat dit ook voor jou heel herkenbaar is. Hiermee wil ik je graag een hart onder de riem steken. Want als amazone heb je veel verantwoordelijkheden. Elke dag maak je de keuze om voor je paard te zorgen.

Helaas is kiezen ook altijd een beetje verliezen. De tijd die je doorbrengt met je paard, kan je niet besteden aan iets anders. Dus ook niet met mensen die heel graag net op dat moment samen met jou iets willen doen.

Ik wil je graag aanmoedigen om ervoor te gaan helemaal jezelf te zijn, net zoals ik elke dag kies voor 100% Dorien. En daar horen gewoon paarden bij. Bij elke rare blik of onbegrip: durf te kiezen voor datgene wat JOU blij maakt.

Blijf dicht bij jezelf, bij je eigen passie. Want dat is wat jou gelukkig maakt. En geniet zorgeloos van elk moment dat je kiest voor je paard in plaats van iets of iemand anders.

Herken jij het ook wel eens dat mensen je niet begrijpen? Laat me weten via een antwoord op deze e-mail of jij dit ook ervaart en waar jij soms tegenaan loopt. Weet dat je absoluut niet alleen bent. Precies daarom bouw ik graag aan een community van amazones die elkaar begrijpen en aanmoedigen, want samen staan we sterk.

Ik wens je een fantastisch weekend en tot binnenkort!

 

Ps. Heb je soms ook het gevoel dat je de enige bent die eens vastloopt met haar paard? Ook daarin ben je niet alleen. Ik nodig je van harte uit op de gratis online masterclass, waar je ontdekt dat andere amazones net dezelfde vragen hebben als jij.