Is er iets wat jij heel graag zou willen? Durf je grotere doelen te stellen in je leven? Of laat jij je tegenhouden door angsten, twijfels en onzekerheden? Misschien begint je antwoord met Ja, maar …”. Wees ervan bewust dat alles wat achter die woorden komt, enkel excuses zijn om het niet te doen. Je denken wil je in je comfortzone houden, zodat alles blijft zoals het nu is. Weet echter dat je talenten en potentieel pas echt kunnen ontwikkelen als je buiten je comfortzone durft gaan.

Wat zijn de excuses die volgen op de Ja, maar…” van hierboven? Misschien denk je dat je te oud bent, of net te jong. Ben je te groot of net te klein? Heb je een diploma nodig of wil je eerst nog een cursus volgen? Heb je geen tijd of niet genoeg geld? Of komen er nog andere redenen in je op? Als jij je laat stoppen door deze excuses, is je verlangen (nog) niet groot genoeg. Als je echt iets wil, met heel je hart, zal je steeds een manier vinden. Weet je nog: waar een wil is, is eeweg. Hoe graag wil jij iets anders in je leven?

Al die excuses zijn niet het probleem. Het gaat om wat JIJ wil doen met je leven, om de keuzes die JIJ elke dag maakt. Zelfs al zijn er bepaalde dingen die je nog niet hebt of kan doen om eender welke reden, er is vast al IETS dat je kan doen. Beginnen is het belangrijkste. Maak  de keuze om te realiseren wat je graag wil en zet een eerste stap in de goede richting. Als je hiebewust voor kiest, ga je mogelijkheden en kansen beginnen zien. Sta jij open voor nieuwe iden?

Herken jij dit: je hebt een geweldig idee en bent helemaal enthousiast over iets dat je wil gaadoen. Je deelt dit met vrienden en familie, maar ze begrijpen niet waarom je dat zou willen doen. Laat jij je ontmoedigen door hun reactie? Zet jij je nieuwe doel aan de kant omdat zij je enthousiasme niet voelen? Een goede raad: volg altijd jouw eigen gevoel. Iedereen heeft andere interesses en talenten. Je familie en vrienden voelen niet het verlangen en de passie die jij hebt oiets anders te gaan doen. Doe wat JIJ graag wil doen, je echte verlangens komen recht uit je  hart.

Durf volledig jezelf te zijn. Laat je niet tegenhouden door meningen van anderen. De grootstmensen in de geschiedenis trekken zich niet aan wat anderen van hen denken. Ze gaan hun eigen weg en volgen steeds hun hart. Denk aan mensen zoals Martin Luther King, Moeder Theresa, Gandhi, Steve Jobs, Walt Disney, Henry Ford, Oprah Winfrey, Michael Jordan, …  Genoeg voorbeelden van mensen die hun eigen talenten benutten en prachtige resultaten behalen, zelfs ten goede van de mensheid.

Al het mooie van de wereld is ook voor jou beschikbaar. Sta open voor kansen en mogelijkheden die op je pad komen en neem ze met beide handen. Durf je comfortzone te verlaten. Het is jouleven, elke dag kan je andere keuzes maken. Het is aan jou om er het beste van te maken. Ben jij klaar om nu je te starten met je ideale leven?