Wil je specifiek advies voor jouw paard: klik meteen hier

 

 

Mens en paard helpen om elkaar beter te begrijpen is mijn grootste passie. Soms krijg ik dan de vraag: “Dorien, is mijn paard niet te jong/oud?”.

Het snelle antwoord: je paard is nooit te jong of te oud om samen te werken aan een sterke relatie en mooie connectie met je paard (en jij trouwens ook niet 😉).

Je paard is nooit te jong om te leren, zeker niet als je start met een goede basis. Het geeft je enkel voordelen op latere leeftijd. Zelfs met een jong paard kan je op gebied van grondwerk bijna alles doen wat je met je volwassen paard zou doen.

Hou zeker rekening met hun fysieke toestand (op gebied van groei en conditie) en bouw dat rustig op. Doe geen al te gekke dingen die kunnen zorgen voor overbelasting. En dat geldt net zo voor oude(re) paarden.

Verder kan je gewoon je creativiteit de vrije loop laten. Heb je er al eens aan gedacht dat je zelfs een veulen op alles kan trainen? Denk aan mogelijke handelingen van een dierenarts of hoefsmid, vertrouwen opbouwen, je paard overal aanraken, trailerladen, wandelen aan de hand en laten wennen aan het verkeer, …

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang je het veilig houdt voor jezelf en voor je paard, kan er ontzettend veel. Op die manier heb je een rustig en betrouwbaar paard tegen de tijd dat je paard klaar is om onder het zadel op te leiden.

En ook voor een ouder paard vind ik het persoonlijk absoluut de moeite om nog te werken aan een sterke connectie. Het gaat om het plezier wat je samen hebt en het brengt jou weer extra paardenkennis en ervaring.

Mogelijk kan je bepaalde doelen niet meer bereiken met een ouder paard, maar het gaat om de weg ernaartoe en het plezier wat je daarmee samen beleeft, toch?

Wat wil jij nog graag leren samen met jouw paard, jong of oud? Ik ben heel benieuwd naar je paardendoel, wil je dat met me delen? (klik hier en mail me)

Weet je wel wat je wil maar niet hoe je daar komt met je paard? Of loop je al een hele tijd ergens vast met je paard en wil je zo graag een stap vooruit?

Reserveer dan meteen je plaats voor “Jouw volgende stap naar je ultieme paardendoel” op woensdag 8 juni om 20u00. Dit is een online workshop via Zoom waar ik je een heleboel praktische tips, inzichten en oefeningen geef om (weer) een stap in de goede richting te zetten met je paard.

Bovendien draait deze avond helemaal rond JOUW paardenvragen, zodat je een concreet plan hebt om de volgende weken samen met je paard aan te werken en weer vooruitgang te maken.

Klik hieronder voor info en schrijf je meteen in voor deze online workshop die jou en je paard effectief een stap (of meerdere 😉) vooruithelpt:

 

Klik hier en ontdek “Jouw volgende stap naar je ultieme paardendoel”

Binnenkort geef ik een super waardevolle online workshop voor een kleine groep paardenmensen die heel graag de eerste stap willen nemen in de richting van hun grote paardendoel.

Daar leer ik je de 3 pijlers om een relatie met je paard te bouwen vanuit connectie, harmonie en een goede samenwerking. Je weet wat te doen als je paard niet luistert (en ook waarom je dat doet).

En misschien wel het belangrijkste: je gedachten en attitude hebben een invloed op het gedrag van je paard en ik help je om dat op een efficiënte manier in te zetten.

Bovendien draait deze online training volledig om jouw vragen, zodat je aan het einde een concreet stappenplan hebt naar je paardendoel én een stevige dosis achtergrondkennis. En dan is het aan jou en je paard om dat ook te DOEN.

Dit zijn korte reacties van vorige deelnemers:

 

Je uitleg en tips zijn heel praktisch zodat je ermee aan de slag kan. Het zorgt dat de basis goed komt in de relatie paard – mens.

Het fijne is dat je merkt dat er nog veel ruiters zijn met dezelfde uitdagingen, wat een geruststelling is en je leert ook van anderen hun ervaring.

Het was heel concreet, antwoorden op vragen gekregen, super veel praktische tips en nieuwe oefeningen om uit te proberen. Echt geweldig.

 

Wil jij concrete tips die passen bij de situatie van jou en je paard, reserveer dan meteen je plek voor “Jouw volgende stap naar je ultieme paardendoel”. 

 

Ja, ik ben klaar voor actie en DOE mee (klik hier)

 

Volg de online workshop, deel je paardendoel, stel je vragen en we maken samen een concreet stappenplan zodat jij en je paard samen aan de slag kunnen. Want zonder actie, geen resultaat 😉.


Heb je vragen, stuur me een e-mail en ik neem contact met je op. Met veel plezier help ik je om de volgende stap te zetten naar je ultieme paardendoel.


Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!