Onlangs was ik in een leuke Irish pub in Hamburg, waar de focus ligt op rockmuziek. Ik was er voordien al eens een keer geweest en zal er zeker nog komen. Er hangt een enorm aangename sfeer, die ik niet onder woorden kan brengen. Je voelt je er meteen “thuis”. Het voelt goed. Ik was er om iets te vieren, met enkele mensen die heel dierbaar zijn in mijn leven.

Plots kwam een blinde de pub binnen met zijn stok. Iets nadien een blinde vrouw met een hond. Wat later nog een blinde en zo was er plots een heel groepje.¬† Achteraf hoorden we van de barman dat ze al 20 jaar daar komen om de verjaardag van iemand uit de groep vieren. Ook zij voelden zich er enorm thuis. Het was hartverwarmend mooi om te zien hoe de barman zijn schouder met veel plezier “leende” aan de blinden om hen naar hun tafel te begeleiden, helemaal achteraan in de pub. Fantastisch hoeveel plezier die mensen samen maken.

Wat mijn vriend en ik op dat moment beseften, is dat onze problemen niets betekenen, vergeleken met hun handicap. Ja, ze leren er mee leven en de mensen die we daar zagen, gingen er blijkbaar heel goed mee om. Maar ze missen ook veel… De pracht van een glimlach, zonnestralen, een regenboog, een vogel in de lucht, een bloem en nog zoveel meer. Kan jij het je inbeelden dat je niet meer zou kunnen zien? Ik heb enorm veel respect voor die mensen, want ze hadden allemaal een vrolijke glimlach op hun gezicht. Ik was heel blij dat te mogen ervaren.

De kunst van het leven is, er op elk moment het beste van maken. Zelfs als je geen uitweg meer ziet, of veel problemen hebt, kan je van elk moment nog steeds het beste maken. Het leek me sterk dat de groep blinden daar heel goed in waren: van elk moment het beste maken.

Want eender wat je huidige situatie is, je kan het altijd veranderen. Elke dag heb je de keuze om een andere weg in te slaan. Nee, dat is niet gemakkelijk, maar het is mogelijk! Zolang je de wil hebt om je leven in handen te nemen. Verwacht daarbij niet dat iemand anders het voor jou doet. Er is maar 1 persoon op de hele wereld die jouw leven kan maken: jijzelf.

Heb jij de wilskracht om je leven de weg in te sturen die je wil uitgaan? Nee, je krijgt het niet cadeau, je moet ervoor werken. Denk aan topsporters, wat brengt hen aan de top? Training. volharding, training, doorzetten, training, opstaan nadat ze vallen. training, wilskracht, training,… Topsporters kennen het woord “opgeven” niet. Ze blijven focussen op hun doel en doen wat er nodig is om er te geraken. Ze verleggen steeds hun eigen grenzen.

Heb jij de winnersmentaliteit van een topsporter? Ga jij voor je dromen en doelen? Ik alvast wel!

 

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>