Klik hier als je andere gepassioneerde paardenmensen wil leren kennen

Tijdens een masterclass, training en zelfs vaak in mijn social media berichten moedig ik mijn deelnemers vaak aan om een lijstje te maken van punten die je samen met je paard wil verbeteren.

Heb jij ook die opdracht al eens “live online” van me gekregen?

Toch merk ik dat het vaak blijft bij dat lijstje, als ze al de moeite doen om de punten op te schrijven. Nochtans is dat de eerste stap om een betere band met je paard te krijgen en de omgang tussen jullie veeeel aangenamer te maken.

Het is heel simpel: als je blijft doen wat je tot nu toe deed (of niet deed), dan verandert er ook niets. Wil je bepaalde dingen anders met je paard, dan is het essentieel om er ook iets mee te DOEN.

Uit ervaring merk ik dat daar heel veel paardenmensen vastlopen. Ze willen iets en ze willen het ook echt heel graag, maar daar stopt het. Tja, dan blijft de situatie ook zoals ze nu is. Tenminste in het beste geval, want als het gaat over respect van je paard zou het wel eens kunnen verergeren.

Trap dus niet in dezelfde valkuil. Maak je lijstje en begin bij 1 punt. Werk daar 5 of 10 minuten aan als je toch al een keer gaat rijden. Integreer die momenten in je training, maak het makkelijk en haalbaar. Zelfs met 3x per week 10 minuten bereik je meer op een week dan wanneer je niets doet.

Als je tevreden bent over punt 1, dan neem je weer een volgende punt. Zo werk je stap voor stap je lijstje af. Het begint bij een plan dat op papier staat, al is het een post-it die in je telefoonhoesje zit.

Ik daag je uit om vandaag te starten, met je lijstje. Welke 10 dingen zou het leven van jou en je paard zoveel aangenamer en makkelijker maken als het opgelost zou zijn?

Doe het nu, neem een pen en een stukje papier en schrijf ze op. Dit zijn de 10 verbeterpunten waar jij en je paard de volgende weken mee aan de slag gaan. Wil je het anders, DOE het dan gewoon.

Kan jij wel vaker een motivatie boost als dit gebruiken? Dan is mijn nieuwe community voor jou een ideale plek. Daar moedig ik iedereen aan om te werken aan hun paardendoelen.

Dat hoeft helemaal niet spectaculair te zijn, want uiteindelijk willen de meeste paardenmensen gewoon een sterke band met hun paard en samen genieten van leuke momenten.

Is dat ook wat jij wil maar heb je nog een aantal probleempjes op te lossen met je paard? Dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen in deze positieve groep van gelijkgestemde paardenmensen die samen willen leren en elkaar inspireren.

Klik meteen hier voor meer informatie.

Net zoals met het voorbeeld van hierboven (het lijstje met verbeterpunten) komt niets vanzelf. Mogelijk is dit voor jou een geweldige eerste stap.

Ik reken erop je te mogen verwelkomen in onze community 😉.

Geniet van je weekend en tot binnenkort!