Je bent sterker dan je denkt. Natuurlijk heeft iedereen wel eens momenten van twijfel en onzekerheid. Zelfs de hele sterke mensen, die blaken van zelfvertrouwen, voelen zich wel eens onzeker. Het is nu eenmaal een onderdeel van onze groei, van de processen die we doormaken. Weet echter dat je, altijd en op elk moment, perfect bent zoals je bent. Je ware kracht zit diep in jezelf.

Besef jij wel hoe sterk je werkelijk bent?

 

Sterk zijn als enige keuze

 

Onlangs heb ik een prachtige quote gelezen, die hier perfect van toepassing is:

“Je weet pas hoe sterk je bent, wanneer sterk zijn de enige keuze is die je hebt”

De woorden raakten me recht in mijn hart, gevolgd door een lading kippenvel. Er flitsten enkele moeilijke fases van mijn leven door mijn gedachten. En voor elke fase, was deze quote helemaal van toepassing. Want zo is het effectief, je kan ongelooflijk veel als je geen andere keuze meer hebt.

Herinner jij je een situatie waar deze quote van toepassing is? Of misschien zit je momenteel wel middenin een situatie waar je geen andere keuze hebt dan sterk te zijn…

 

Niets is onmogelijk

 

Sterk of niet, ons leven loopt helaas niet altijd van een leien dakje. De weg naar je doelen en dromen is geen vlakke weg. Het is een uitdagende weg met bochten, kronkels, putten, bergen, omleidingen en andere obstakels.

Ondertussen heb ik geleerd, dat niets onmogelijk is. Er is geen enkel obstakel dat je niet kan overwinnen, daar mag je gerust in zijn. En ja, de ene keer gaat het wat vlotter dan de andere keer. Soms lukt het niet meteen en heb je wat meer tijd nodig. Of misschien lukt het je niet alleen en heb je hulp of steun nodig van anderen. Onthoud echter dat je alles op je weg kan overwinnen.

 

Voor alles is een oplossing

 

Kijk eens even terug in je leven. Ja klopt, ik zeg vaak dat je enkel vooruit mag kijken. Maar nu mag het even, om te zien vanwaar je komt. Is er een situatie in jouw leven waar je niet heelhuids door bent gekomen? Of merk je dat je na elke moeilijke periode toch weer sterker bent geworden…

Want inderdaad, soms krijgen we enorme uitdagingen in ons leven. We hebben allemaal wel eens situaties (hopelijk niet te veel) waarvan we niet meteen weten hoe we ze kunnen oplossen. Toch, zelfs als je denkt dat het teveel is voor jou, er zijn altijd mogelijkheden. Ook al zie je ze misschien niet meteen, voor alles is een oplossing. En zelfs meer dan één!

 

Hulp, wat is dat ook weer?

 

Zit je toch even vast, neem dan even diep adem en raap al je moed bij elkaar. Vraag hulp of praat er met anderen over. Misschien hebben zij wel goede ideeën, die je weer een stap vooruit brengen. Want dat is ook vaak heel moeilijk: hulp aanvaarden, laat staan dat je iemand om hulp vraagt.

Trouwens, durf jij hulp te aanvaarden?

Heel veel mensen hebben het moeilijk met hulp te aanvaarden en te vragen. Waarom zouden we geen hulp vragen? Ik durf te wedden dat jij ook steeds klaarstaat om anderen te helpen. Misschien willen die anderen jou ook heel graag eens hulp aanbieden?

 

Geef eens hulp cadeau

 

Bekijk hulp aanvaarden als een cadeau dat iemand je met hart en ziel geeft. Stel je voor dat jij iemand een cadeau wil geven, maar hij/zij wijst je cadeau af. Hoe zou jij je voelen?

We mogen absoluut hulp ontvangen, zonder je te schamen. Bekijk het als geven en nemen. De ene keer geef je hulp aan iemand, de andere keer krijg je hulp van iemand. Is dit geen mooie wisselwerking?

 

De kracht in jezelf

 

Als je nog eens voor een obstakel in je leven komt, weet dat je het kan. Je hebt een enorme kracht diep in jezelf om alles te bereiken en overwinnen. Geen enkele berg is te hoog. Het gaat misschien moeizaam, maar begin dapper aan je klim. De enige weg is vooruit. Je kan het en je zal slagen! Ben je klaar om ervoor te gaan?

 

Ook jij kan dit!

 

Ik geloof sterk dat iedereen een prachtig leven kan leiden. Mijn droom is om jou en anderen te inspireren om van elke dag het allerbeste te maken. En ja, dat kan! Wil je dit leren?

Volg mij op YouTube, Facebook of IGTV, waar ik inzichten en ervaringen deel. Of wil je meteen aan de slag, download dan mijn gratis e-book, boordevol tips en inspiratie om positief in het leven te staan.

Ben je echt gemotiveerd om je leven in eigen handen te nemen, contacteer me dan vrijblijvend voor een gratis inspiratiesessie. Met veel plezier help ik je een stap vooruit naar jouw ideale leven!

Want mijn wens is dat ook jij sterk in het leven staat!