Soms krijg je ideeën die je enorm enthousiast maken. Het is alsof er plots iets in je gedachten komt, waarvan je enorm veel energie en enthousiasme krijgt. Gewoonlijk blijft het dan bij dagdromen. Toch blijven sommige van die ideeën hardnekkig in je gedachten hangen. Op de meest onverwachte momenten flitst het weer door je hoofd, elke keer duidelijker. Komt dit gevoel je bekend voor?

Dit is een duidelijk signaal dat je met dit idee aan de slag mag gaan. Het lijkt misschien groot, maar alles kan je stap voor stap uitwerken. Wat ik geleerd heb, is dat dit soort ideeën je steeds brengen naar iets wat je enorm graag en met succes doet. Het is absoluut de moeite om hier aandacht aan te geven. Wie weet wat brengt het je?

Zelf heb ik ook al maanden het idee om in het Engels te starten. Het is een van mijn dromen om over heel de wereld mensen te mogen inspireren om hun ideale leven te leiden. Het is mijn levensmissie om mensen te helpen hun leven in eigen handen te nemen. Het internet biedt daar enorm veel mogelijkheden. Met alleen onze Nederlandse taal komen we echter niet zo ver. Ik wilde echter eerst alles vertalen (website, blogs, trainingen, …). Herken je de excuses?

Als je me al een tijdje volgt, heb je geleerd dat je onderbewustzijn bij elk nieuw idee met excuses komt aandraven. Je onderbewustzijn houdt niet van verandering en wil je in je comfortzone houden. Zinnen zoals: “Ik wil heel graag, maar eerst nog …” . Alles wat achter het woord “ maar ”  komt, zijn meestal excuses. Hier heb ik mezelf ook even door laten vangen. Het is voor iedereen een proces. Waar gebruik jij nog vaak de woorden “ ja, maar …” ? Waar laat jij je nog tegenhouden door excuses?

Afgelopen week was er iets in mij dat vol overtuiging zei dat het NU de moment is. Opeens kwamen weer die excuses boven: “ Ja, maar mijn website is nog niet vertaald ” of “ Ja, maar ik heb nog geen cursussen in het Engels ”. Toen dacht ik aan een zin die – gelukkig – steeds op het juiste moment opduikt: start before you are ready! Inderdaad, start voordat je klaar bent! Want wanneer ben je klaar?

Als het aan de excuses van je comfortzone ligt, ben je nooit klaar. Dan is het nooit het juiste moment om te starten. Op dat moment nam een enorm enthousiast gevoel het over van de excuses en twijfels. Sinds het begin van die dag had ik namelijk ook inspiratie wat ik zou opnemen in het Engels. Tijd voor actie! De inspiratie was er, het enthousiasme was er en ik heb gewoon de stap gezet. Mijn eerste video in het Engels was een feit! Excuses aan de kant gezet en er gewoon voor gegaan. Voel jij je ook zo euforisch op zo’n moment?

Het heeft even geduurd maar ik ben uit mijn comfortzone gekomen. Ik heb de excuses achterwege gelaten en ben gewoon gestart. De komende weken zal uitwijzen hoe ik mijn internationale avontuur ga verderzetten. Het belangrijkste is dat ik begonnen ben. Het idee was er, ik heb gekozen om het te doen, ik heb actie genomen en gestart. En nu stap voor stap verder. Welke excuses mag jij nog elimineren? Waar ga jij mee starten voor je helemaal klaar bent?