Begin deze week is de winter officieel gestart, de feestdagen zijn begonnen en het einde van 2021 is in zicht. Een mooie periode om even stil te staan bij het voorbije jaar en dan liefst de momenten met je paard.

Wat er verder in de wereld gaande is, daar hebben we weinig invloed op. Leef dus je eigen leven en geniet zo veel je kan van elke dag. Het gaat om de kleine dingen die ons gelukkig maken. En gelukkig hebben we nog onze paarden.

Oké, dat is niet de boodschap van deze blog, maar het past helemaal bij deze periode dus dat is een bonus 😉.

Hoe was 2021 voor jou en je paard? Ik wil je uitnodigen om daar enkele minuten over na te denken. Wat heb je samen met je paard bereikt? Waar hebben jullie samen van genoten? Wat was je leukste moment samen met je paard?

Ja, vooral die laatste is belangrijk. Hou de focus op de leuke momenten en alles wat goed gaat. Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar wat dit voor jou en je paard was. Wil je dit met me delen per e-mail?

Dan deel ik met plezier ook mijn leukste moment met je. Dat geeft mij ineens wat meer tijd om te kiezen welk moment dat precies is, want het zijn er zoveel…

Terug nu naar 2021 als paardenjaar. Op zich ben ik als coach geen fan van terugkijken en focus ik liever op wat komt, maar het is wel goed om af en toe te evalueren. Dat is nu dus mijn uitnodiging voor jou om daarbij stil te staan. Dit zijn enkele vragen die je daarbij helpen:

Waar stond je met je paard begin dit jaar?
Waar staan jullie nu?
Wat heeft je paard geleerd?
Wat heb jij van je paard geleerd?
Welk groeiproces hebben jullie samen doorlopen?

Dat groeiproces is trouwens iets wat blijft, als je openstaat om te blijven leren. Ook het voorbije jaar heb je nieuwe kennis en ervaringen opgedaan en dat neem je weer mee naar volgend jaar.

Kijk dan ook eens wat er anders, beter of makkelijker kan met je paard. Je dagelijkse handelingen zijn vaak zo een gewoonte, dat je vaak niet beseft dat het op een aangenamere manier kan.

Als je aan die punten werkt, kom je vanzelf stap voor stap dichter bij je eigen ideale paard. Ook dit is mijn uitnodiging voor jou: maak eens heel objectief een lijstje wat je graag anders, beter of makkelijker zou zien met je paard.

Om een voorbeeld te geven: er zijn nog steeds heel veel ruiters die het normaal vinden dat hun paard wegdraait of niet stilstaat bij het opstappen. Terwijl je dat vrij snel kan aanleren. Echt, het is een kwestie van aanleren, net zoals je eender welke oefening leert aan je paard.

Dit soort problemen zijn meestal zelfs makkelijker en sneller op te lossen dan je denkt, tenminste als je weet hoe. Als je niet weet hoe, kan je het ook niet gaan doen. Zelfs problemen die vrij serieus lijken, kunnen vaak met enkele kleine aanpassingen opgelost worden. Vraag dus advies van iemand die je hiermee kan helpen.

Dus wat ga jij volgend jaar samen met je paard verbeteren, zodat je weer een stap dichter zet naar je ideale paard? Heb je trouwens een vraag over een probleem met je paard, neem dan contact met me op.

Bij deze wil ik je ook ontzettend bedanken dat je me het afgelopen jaar hebt gevolgd. Ik hoop dat ik je van dienst ben geweest om je te inspireren en je te helpen om een sterkere band met je paard te ontwikkelen. Volgend jaar ga ik hier gewoon mee door.

Voor trouwe volgers als jij, heb ik een mooie eindejaarsactie. Want hoe pak je nu die kleine (of grotere) probleempjes aan met je paard, zonder meteen te investeren in een trainer om je paard daarmee te helpen?

Wat ik je zou aanraden, is afhankelijk van jouw situatie. Precies daarom heb ik mijn community opgericht, waar je een hele bibliotheek aan oefeningen, video’s, antwoorden op vragen, masterclasses over bepaalde thema’s, … op elk moment kan raadplegen. De oefeningen heb ik opgenomen met mijn eigen paarden, zodat je het ook meteen zelf kan toepassen.

Klik hier voor meer informatie over de community

Ondertussen staat er in de community voor 7 maanden aan content over verschillende thema’s. Zo zijn deze onderwerpen al aan bod gekomen: connectie, trailerladen, stilstaan bij opstappen, leiden, schriktraining, mentale training, verlatingsangst, motivatie en nog vele andere topics.

Bovendien kan je live deelnemen aan een masterclass en Q&A via Zoom, zodat je persoonlijk je vragen kan stellen. Hoe waardevol is dat?

Dit zijn enkele reacties hoe deelnemers de community ervaren:

Dankzij de community heb ik veel meer plezier en zie je eigenlijk pas wat je nog meer met je paard kan doen.

Het zijn vaak kleine dingen die wel echt werken en daar word ik zo blij en gelukkig van. Ik ben relaxed en daardoor mijn paard ook.

Je hebt interessante onderwerpen die je goed en duidelijk vertelt. De community is zeker een aanrader: leerzaam en mooi om dingen te kunnen delen.

Voor mij is de community de motivatie om terug met mijn paard bezig te zijn.

Je hebt meer gegeven dan voorstelbaar!! De community is een aanrader voor wie meer wil leren en connectie met mensen die ook anders met hun paard om willen gaan.

Gun jezelf en je paard dit waardevolle eindejaarscadeau voor slechts 25€. Je krijgt er zelfs een hele mooie bonus bovenop. In januari verhoogt de prijs namelijk naar 39€, maar als je vóór 31 december lid wordt, blijft jouw bijdrage ook de volgende maanden slechts 25€. Dit aanbod is uniek voor jou als trouwe volger.

Jawel, je leest het goed. Als je deze maand inschrijft (december 2021), blijft jouw bijdrage 25€ zo lang je lid blijft. Hoe lang je lid blijft van de community, kies je trouwens helemaal zelf. Aan het einde van de maand krijg je per e-mail een uitnodiging om te verlengen. Je kiest dan zelf of je in de community blijft of de uitnodiging negeert. En dan ben je er ook gewoon weer uit zonder opzeg of iets dergelijks. Zo simpel is het.

Kortom, superveel waarde die je krijgt voor een laag bedrag. Daar vind je precies de oefeningen die jij nodig hebt om de uitdagingen van jouw paard aan te pakken. Dus geen excuses meer als je niet weet waar te beginnen, de antwoorden staan in onze online leeromgeving 😉.

Heb je hierover nog vragen of heb je het gevoel dat je individuele begeleiding nodig hebt, stuur me een e-mail en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ik help jou en je paard met veel plezier op weg.

Tot zover mijn laatste blog van 2021. Nogmaals dank dat ik je mocht inspireren en geniet ten volle van de feestdagen.

Maak er een fantastische eindejaarsperiode van en ik zie je heel graag weer in het nieuwe jaar!