Als je een gelukkig leven wil, is het belangrijk om in jezelf te geloven. Mensen met een positieve attitude en positief zelfbeeld, bereiken veel meer. Vaak merk ik hoe moeilijk het is voor mensen om iets positief over zichzelf te zeggen. Weinig mensen durven over zichzelf te zeggen dat ze ergens goed in zijn. Toch heeft iedereen zijn/haar talenten. Iedereen is goed in bepaalde dingen. Durf jij over jezelf zeggen waar je goed in bent?

Hoe meer je in jezelf gelooft, hoe beter alles zal gaan. Je kan meer genieten van je leven als je niet steeds aan jezelf twijfelt. Wat denk jij het meeste: “Ik kan dit!” of ” Ik kan dit niet”? Voel je het verschil als je deze 2 zinnen leest? Voor sommige is “Ik kan dit niet ” bijna een automatische reactie. Wie dit tegen mij zegt, krijgt als antwoord: “Dan heb je gelijk”. Meestal kijken ze dan heel verbaasd maar zo is het effectief! Er zit zoveel waarheid in de quote van Henry Ford, die ik heel vaak gebruik:

“Als je denkt dat je iets kan, of je denkt dat je iets niet kan, je hebt steeds gelijk”

Luister bewust naar de woorden die je gebruikt. Telkens als je denkt/zegt “ik kan dit niet”, maak er dan van “ik kan dit nog niet”. Met dat ene extra woord, geef je jezelf ruimte om te blijven proberen tot je het wel kan. Want daar gaat het om: blijven proberen, doorzetten en vroeg of laat zal het je lukken. Eigenlijk is het simpel om in jezelf te geloven. Het is de beslissing nemen dat je het kan. Wanneer je duidelijk beslist om iets te doen, heb je vertrouwen in de situatie. Als je succes verwacht, bereik je ook goede resultaten. Je zal veel meer je best doen om te slagen, want je kiest voor succes. Met succes bedoel ik hier heel algemeen realiseren of bereiken wat je wil, ook de kleinste dingen. Als jij zelf gelooft dat je iets kan, dan is dat ook zo!

Telkens je iets nieuws doet, leer je bij. We groeien als persoon. Zou je leven boeiend zijn als alles de eerste keer lukt? Onze groei zit net in het doorzetten en leren van onze fouten. Hoe meer fouten je maakt, hoe dichter je komt bij de juiste manier of oplossing!

Kon jij vroeger van de eerste keer fietsen of zwemmen? Het is vanzelfsprekend dat we blijven proberen tot we het kunnen, omdat (bijna) iedereen dat kan. Als het gaat om een minder alledaagse uitdaging, geven velen het sneller op. Dan gebruiken we vaak het excuus dat het toch niet voor iedereen is weggelegd, dat niet iedereen er talent voor heeft, … Kan je zelf nog excuses aanvullen? Denk altijd hieraan: waar een wil is, is een weg! Als je iets echt wil, blijf dan gewoon proberen. De aanhouder wint!

Wat beslis jij om succesvol te doen? Maak de keuze, geloof  in jezelf en vertrouw op een positief resultaat.

Ik weet dat je het kan!