Afgelopen weekend zat ik op het vliegtuig richting Duitsland. Het was een avondvlucht en al donker toen we gingen landen. Ik was dankbaar dat ik weeral een stoel bij het raam had, zelfs zonder reservatie. Het vliegtuig kwam onder het wolkendek en ik zag miljoenen lichtjes op de grond. Een prachtig zicht, waar ik gefascineerd naar zat te kijken tijdens de landing. Plots tikte iemand op mijn schouder. Het was de jongeman die op mijn rij zat, aan de gang. Hij vroeg of ik door het raam een video wilde maken, wat ik met plezier deed. Ik kon nog ongeveer 2 minuten filmen, voor de wielen van het vliegtuig de grond raakten. Ik stopte de video en gaf zijn telefoon terug. Hij bekeek meteen de video, waar de miljoenen lichtjes op de grond voorbij kwamen. Zijn blik ontroerde me enorm, als een kind dat voor het eerst de fonkelende lichtjes van een Kerstboom ziet, met veel pakjes onder. Hij was zo enorm blij met de video die ik net had gemaakt. Ik voelde me enorm dankbaar dat ik deze jongeman zo gelukkig heb gemaakt, met dat simpele gebaar. Zo mooi is het leven.

Bijna dagelijks heb ik het voorrecht om mensen geluk te bezorgen door wat ik doe. De ene heeft een prachtig inzicht, de andere een moment van euforie als iets eindelijk lukt na lang oefenen, nog iemand anders geniet ervan tijd door te brengen bij mijn paarden, of nog zoveel andere voorbeelden. Telkens iemand bij me vertrekt met een gelukkige glimlach, voel ik een enorm gelukkig gevoel door me stromen. Ik ben dankbaar dat ik heb mogen bijdragen aan het goed gevoel van iemand anders. Ik ben dankbaar dat ik mijn passie met anderen kan delen. Ik ben dankbaar dat ik mag bijdragen aan mensen die leren en groeien. Dit is wat me het meeste voldoening schenkt.

Wie heb jij onlangs nog een goed gevoel gegeven? Welke kleine handeling die jij hebt gedaan, heeft iemand anders zielsgelukkig gemaakt? Wat doet het jou als je iemand anders blij maakt?

Voor mij is dat een van de mooiste gevoelens die je kan ervaren. Het is ook niet moeilijk, vaak is een glimlach of een bemoedigend woord al voldoende. Onderschat de kracht van vriendelijk, hulpvaardig of respectvol zijn niet. Een gouden regel die ik zelf ook al jaren toepas: behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. Een simpele zin, die voor velen een wereld van verschil kan betekenen.

Behandel jij steeds iedereen zoals je zelf behandeld wil worden? De meesten van ons zondigen daar wel eens tegen. Als we er uit leren, wordt het ons ook vergeven. Sta er even bij stil, ben je altijd vriendelijk tegen anderen? Ben je hulpvaardig? Geef je al eens een leuk compliment? Lach je soms naar vreemden op straat? Laat je al eens iemand voorgaan in het verkeer of aan de kassa in de winkel?

Het zijn kleine handelingen, die iemand zijn dag helemaal beter kunnen maken. Het kost niets en het levert je een prachtig geschenk: je brengt iemand een dosis geluk…