De laatste weken van het jaar zijn ingezet, hoog tijd voor een eindsprint! Het jaar is weer veel te snel gegaan. Als jij iemand bent, net als ik, die bepaalde doelen heeft gesteld, begrijp je helemaal wat ik hiermee bedoel. Zoveel plannen die je dit jaar wilde realiseren en nog maar enkele weken te gaan. Je hoort een stem in je hoofd schreeuwen: “Aaaaaaaahhh, dit lukt nooit meer!”. Herkenbaar?

 

Confronterende stemmen

 

Die stemmetjes komen van je ego, in nauwe samenwerking met je comfortzone. Het is je ego dat steeds dingen zegt zoals: je kan het niet, dit lukt je nooit, daar ben jij te … voor (vul zelf maar in), wat denken de anderen wel, dit is niets meer voor jou, en ga zo maar door. Ik ben zeker dat je zelf nog veel gelijkaardige zinnen kan aanvullen. Tijd dus om dat ego het zwijgen op te leggen!

 

De confrontatie: ego of eindsprint?

 

De keuze is aan jou: luister je naar dat enerverende ego of ga jij de enthousiaste eindsprint aan? Als je niet probeert, lukt het zeker niet. Dan blijf je waar je nu bent en krijgt dat ergerlijke ego zijn zin. Hopelijk ben jij op dat vlak ook positief koppig en doe je er nu alles aan om de eindsprint tot een goed einde te brengen.

 

Uitdagende doelen

 

Zelf ben ik ook een krak in uitdagende doelen stellen. Soms wat te uitdagend… Mijn doel voor dit jaar was om een volgend niveau met mijn paard te behalen. En dat voor de zomer! Mijn plan was om de voorjaarsavonden te gebruiken, waar de dagen steeds langer worden. Langer licht en dus meer tijd om te trainen! Helaas heb je dan ook nog andere dingen te doen en weken gingen voorbij.

 

Weer een zomer voorbij

 

Opeens was het zomervakantie. Oeps, we waren nog niet helemaal op het niveau dat we nodig hadden. Voor mij is de zomerperiode een van de drukste momenten van het jaar, met dit jaar 3 zomerkampen. Dan heb je de lange avonden, maar niet veel tijd om met je paard te trainen met een kamp vol jongeren om te entertainen. En na de kampen is het al half augustus!

Geen paniek, na de kampen heb ik 2 weken vakantie ingelast. Alles komt nog goed! Echter eerst even ontspannen na de extreem drukke en hete weken. Tijd nemen om verdiend te relaxen en er eens een dagje tussenuit te gaan met familie en vrienden. Hmmm, is het ’s avonds alweer niet vroeger donker? Toen kwam het confronterende besef: weer een zomer voorbij…

 

De juiste prioriteiten stellen

 

Dit heeft mij enorm wakker geschud. Gelukkig hebben we dit jaar een fantastische nazomer. Uiteindelijk heb ik mezelf tot verantwoording geroepen en er de afgelopen weken alles aan gedaan om mijn trainingen prioriteit te geven. Gevolg: we hebben onze doelen bereikt die we hadden gesteld. Mede dankzij het mooie weer, wat het veel leuker maakt om buiten te trainen.

 

Belofte maakt schuld

 

De confrontatie met mijn ego (“zie je wel, het lukt je dit jaar toch niet meer”) was zwaar, maar ik heb het gehaald. Meer dan eens heb ik bijna de discussie met dat ego verloren. “Blijf maar binnen, je hebt nog werk genoeg”, hoorde ik dan meestal. Dapper herinnerde ik mezelf aan mijn belofte: ik moest en zou het dit jaar nog halen. En ik kan je garanderen, ik ben ongelooflijk blij en trots dat ik heb doorgezet.

 

De eindsprint

 

Er zijn nog doelen die ik dit jaar wil halen, zelfs al heb ik nog maar enkele weken. Waar een wil is, is een weg. Als je niets doet, blijf je waar je bent. Ga samen met mij de eindsprint aan. Werk elke dag aan je doel, al is het maar een heel klein beetje. Je zal versteld staan hoe ver je nog geraakt als je bewust kiest om er nog voor te gaan.

Denk aan de wijze quote van de fenomenale Albert Einstein: “You never fail until you stop trying”.

Of in het Nederlands: “Je zal nooit falen tot je stopt met proberen”.

 

Samen staan we sterk!

 

Weet je niet hoe er nog aan te beginnen? Speciaal voor mensen als jij en ik, heb ik een waardevolle cursus ontwikkeld. Je krijgt diepere inzichten in je eigen mindset en leert hoe je stap voor stap je doelen realiseert. Kijk snel op de pagina “Kies voor resultaat, bereik je doel” en ga samen met mij aan de slag.

Twijfel je of dit iets voor jou is? Contacteer me vrijblijvend voor een gratis inspiratiesessie. Met veel plezier geef ik je enkele tips op maat. Zo help ik je weer een stap vooruit naar jouw ideale leven! Het kost je niets, dus wat heb je te verliezen?

Want mijn wens is dat ook jij je doel voor 2018 haalt!