Eigenlijk heb ik mezelf nu een beetje vakantie beloofd om te genieten van echt eens tijd voor mezelf en mijn paarden. Even “offline” zoals ze dat noemen. Tja, toch is het sterker dan mezelf om je ook deze week even een tip te geven, dus ik hou het kort 😉.

Mijn vraag aan jou: wat wil je het allerliefste kunnen met je paard?

Je mag me het antwoord sturen per e-mail (ik reageer na mijn vakantie), maar denk er op zijn minst even voor jezelf over na. Wat wil je echt het allerliefste samen kunnen?

Het maakt niet uit of je ambities hebt om te springen, een vlotte reining pattern of Z-proef te rijden, ontspannen op buitenrit te gaan, of eender wat je wil.

Wat belangrijk is: een goed paard begint bij jezelf. En dat bedoel ik nergens persoonlijk. Het feit is: als je jouw paard wil verbeteren op een bepaald punt, ben jij degene om het initiatief te nemen om je paard daarmee te helpen. En soms betekent dat ook dat je zelf ergens beter in mag worden of iets nieuw mag leren.

Bekijk even deze video (klik hier) en dan snap je helemaal wat ik daarmee bedoel, want ik had beloofd dat ik het kort zou houden 😊.     

Heb je de video bekeken, dan is dit je huiswerk:

  • denk even na wat je wil kunnen met je paard
  • schrijf voor jezelf op wat je nog nodig hebt om daar te komen
  • deel die werkpunten op in hele kleine acties waar je stap voor stap aan werkt

En dan het allerbelangrijkste: start VANDAAG (of ten laatste morgen als je dadelijk niet meer naar je paard gaat) en werk er consequent aan. Al oefen je 3x per week 10 minuten met je paard, zelfs dan merk je welke vooruitgang je na een maand al hebt. DOEN is hier echt het sleutelwoord.

Heb je graag specifieke tips om de basis met jouw paard te verbeteren, stuur me dan een e-mail en ik neem contact met je op. Zo kom je weer een stap verder om je paardendoel echt te realiseren.

Maak er een fantastisch weekend van en veel plezier met je paard. Tot binnenkort!