Ben jij de persoon die je echt wil zijn? Of heb jij een duidelijk beeld van de persoon die je zou willen zijn? Onlangs heb ik een vrouw ontmoet, die me al van op het eerste zicht op een hele positieve manier triggerde. Ze reed met de auto waarvan ik droom (Ford Ranger) met een bijpassende, fonkelende paardentrailer. Toen ik haar zag, voelde ik meteen haar enorm krachtige en zelfzekere uitstraling. Ze doet ook datgene waar ik mezelf zie binnen 30-35 jaar. Een vrouw waar ik meteen respect voor voelde. Een vrouw die heel erg lijkt op de persoon die ik later wil zijn.

Waarom wachten tot later? Dankzij deze korte ontmoeting, stelde ik mezelf deze vraag: “Ben ik nu de persoon die ik wil zijn?”. Ik ben het bijna. Er zijn soms nog angsten en twijfels die dit tegenhouden. Ik ben ook vaak nog te streng voor mezelf in mijn woorden en gedachten. Wat heb ik nog nodig om ervoor te zorgen dat ik in de persoon kan stappen die ik nu wil zijn?

Het is een open vraag, maar zeker de moeite om even bij stil te staan. Alle situaties en ervaringen hebben me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Welke stappen mag ik zetten om de succesvolle, krachtige en sterke persoon te zijn die ik wil zijn? Wat kan ik doen om mezelf verder te ontwikkelen? Welke angsten en twijfels mag ik eindelijk loslaten om die persoon te kunnen zijn?

Uit ervaring weet ik dat veel mensen zich ongemakkelijk bij het woord “succesvol”. Net zoals geluk, is de betekenis ervan voor iedereen anders. Voor mij is succesvol zijn het leven leiden (duidelijk met korte “ei”!) dat ik wil. Voor mij is het een voorbeeld zijn voor anderen, om ook keuzes te durven maken, die hun leven positief verandert. Voor mij is het mensen inspireren om te doen wat ze graag doen, waar ze gepassioneerd door zijn. Voor mij is het zoveel mogelijk mensen laten zien dat iedereen recht heeft op een mooi leven. Voor mij is het elke dag met een lach opstaan en dankbaar zijn voor je leven. Wat is voor jou succesvol zijn?

De succesvolle, krachtige en sterke persoon die ik wil zijn, volgt altijd haar hart. Ze verspilt geen energie aan wat andere mensen van haar zouden kunnen denken. Iedereen heeft recht op zijn/haar eigen mening. Zolang ze doet wat voor haar goed voelt, is het ook juist. Ze laat zich op geen enkel moment afleiden door angsten en twijfels. Ze kiest en gaat voor haar doel. Ze zet door en kijkt niet achterom tot ze er is. Ze vertrouwt volledig op zichzelf en op het leven.

Als ik mijn eigen woorden lees, besef ik hoe dicht ik bij de persoon ben die ik wil zijn. Waar ik nog op mag oefenen is nog minder energie verspillen aan wat andere mensen denken. Of minder denken in plaats van iemand anders. Soms hou ik nog te veel rekening met wat anderen zouden kunnen denken, in plaats van meteen te doen wat goed voelt voor mezelf. Ik ben enorm dankbaar dat ik zo dicht bij de succesvolle, krachtige en sterke persoon ben die ik wil zijn. Nog enkele stapjes… Wat mag jij doen om de persoon te zijn die je vanbinnen echt bent?