Ieder van ons heeft wel iemand om naar op te kijken. Rolmodellen, zoals ze dat wel eens noemen. Deze mensen inspireren en motiveren ons om zelf door te gaan om elke dag weer een stap dichter te zetten naar onze (paarden)doelen.

Ze moedigen ons aan om te blijven doorzetten zodat we ook steeds meer leren en kunnen. Want als iemand anders kan wat wij zo graag willen, is het ook voor ons mogelijk. Dat is tenminste wat ik geloof.

Toch hangt hier een grote valkuil aan vast, namelijk jezelf te veel vergelijken met anderen. Iedereen heeft een andere situatie, voorgeschiedenis, ervaring, karakter, leerproces, … En zelfs een ander paard.

Voor ons amazones is dat een belangrijk “detail”. Elk paard is anders en heeft een ander karakter. En ook elk paard heeft een andere manier om te leren.

“Instead of wishing you were someone else, be proud of who you are.
You never know who was looking at you, wishing they were you.” – unknown –

Nog veel belangrijker dan je te laten inspireren door rolmodellen, is om te kijken naar je eigen vooruitgang en je niet blind te staren op wat anderen “al kunnen”. Kijk eens goed naar jezelf: wie jij bent, wat je doet en wat je kan. Zoals de quote zegt, je weet nooit wie er in stilte naar jou opkijkt.

Wil je met me delen wat jij al bereikt hebt met je paard? Stuur me je antwoord per e-mail of laat een reactie achter onder deze post, ik hoor heel graag waar jij trots op bent.

Geniet van je weekend en tot binnenkort!