Heb jij nog steeds plezier met je paard of voelt je training soms als ‘moeten’? Of sla je steeds vaker een training over omdat je meer zin hebt om iets anders te doen? Dan is het tijd voor verandering 😉.

Toen ik nog wedstrijd reed, trainde ik een 5tal keer per week. Om het boeiend te houden, zorgde ik voor genoeg afwisseling: een springtraining, een dressuurtraining, 2 groepstrainingen en een buitenrit.

Op die manier hadden mijn paard en ikzelf genoeg variatie en bleef het ook leuk. Of toch meestal, want toen hadden we samen ook nog andere uitdagingen te overwinnen.

Hier volgt een quote die je helpt om je trainingen leuk te houden:

“Wat zou er gebeuren als je de helft van alles wat je ‘moet’ zou schrappen?”

Als jij soms dat gevoel van ‘moeten’ hebt, is je training op voorhand half om zeep. Om goed samen te werken met je paard, is het belangrijk dat jullie er beiden plezier aan beleven. Je paard is zo gevoelig aan alles wat jij voelt of uitstraalt en reageert daar ook op. De resultaten met je paard zijn dus grotendeels afhankelijk van hoe jij je voelt.

Stel jezelf af en toe eens de vraag: “Wat heb ik vandaag nodig om de training leuk te maken voor mezelf en voor mijn paard?”.

Zorg voor afwisseling en gebruik creativiteit in je trainingen. Een balkje of kegel in de piste kan al wonderen doen als je voor de zoveelste keer je zijwaarts oefent. Wat ook een mooi voorbeeld is van afwisseling: een leuke buitenrit of buiten uitstappen na een intensieve training.

Helaas zijn er veel combinaties die niet ontspannen op buitenrit kunnen. En daar wil ik jou en je paard heel graag mee helpen. Precies daarom heb ik een masterclass uitgewerkt waar ik in 7 stappen uitleg hoe je jouw paard traint om dat wel op een leuke manier te doen.

Ja, ik gebruik bewust het woord trainen, want er komt huiswerk bij. Als je geen nieuwe of andere dingen doet met je paard, ga je ook geen nieuw resultaat hebben.

Enkel kijken naar de masterclass zorgt er niet voor dat je morgen ineens wel op buitenrit kan (tenzij misschien je paard meekijkt en begrijpt wat ik zeg), het vraagt ook tijd om met bepaalde oefeningen aan de slag te gaan samen met je paard.

Vorige week gaf ik deze masterclass, waar veel mensen helaas niet bij konden zijn. Omdat de vraag zo groot is, geef ik volgende week de masterclass “In 7 stappen veilig en ontspannen op buitenrit” opnieuw.

Wanneer: woensdag 2 maart om 19u00
Waar: live via Facebook en Instagram

Hier vind je de links naar mijn kanalen:   klik hier en volg me via Facebook     of     klik hier en volg me via Instagram

Ik nodig je van harte uit om gratis deel te nemen aan deze boeiende masterclass. Zet de datum meteen in je agenda, volg mijn Facebookpagina of Instagram account, zet de meldingen aan en dan krijg je een seintje als de live start.


Heb je vragen over je paard trainen om veilig en ontspannen op buitenrit of verplaatsing te gaan, volg dan zeker deze masterclass op woensdag 2 maart om 19u00, live via Facebook en Instagram.

Ik wens je een fantastisch weekend en tot binnenkort!

PS. Op zaterdag 12 maart organiseer ik samen met Marieke van M’s Horsemanship een workshop “Essentiële oliën & paarden” in Hansbeke, klik meteen hier voor alle info. Deze workshop volgt later in Peer (25 maart en 7 april) en in Lille (16 april en 30 april).