Geluk is iets ontastbaars. Het is voor iedereen anders en moeilijk te beschrijven. Geluk is iets dat iedereen heel persoonlijk ervaart, iedereen op zijn eigen manier. Het gevoel op zich is universeel, iedereen kan geluk voelen. Iedereen beleeft het echter op een andere manier.

Afgelopen week heb ik intense geluksmomenten mogen beleven. Het was een drukke periode en ik had te weinig tijd genomen voor mezelf. Een werkpunt voor mezelf, ik trap zelf nog geregeld in die val. Ken je dat gevoel, dat je hoofd helemaal vol lijkt te zitten en er niets meer bij kan? Op dat punt was ik. Wat ik deed, ging ook niet goed meer vooruit. Het was hoog tijd om mijn eigen raad op te volgen en mijn hoofd even leeg te maken!

Ik had een enorm verlangen om tijd door te brengen met mijn paarden. Ze geven me altijd een enorm gevoel van rust. Dus ik ging buiten en pakte mijn borstels. Ik ging bij hen in de weide en gaf ze daar een goede borstelbeurt. Ze genoten er duidelijk van en ik zelf nog meer! Elke seconde voelde het alsof er weer ruimte kwam in mijn hoofd. De combinatie van de frisse buitenlucht en het gezelschap van mijn lievelingen deed wonderen. Mijn energiepeil was op enkele minuten enorm gestegen en ik kon er weer volop tegenaan. Later op de dag heeft het leven me nog extra tijd met hen cadeau gedaan, toen er heel onverwacht een afspraak is weggevallen. Ik was er enorm dankbaar voor.

Geluk komt ook in gradaties. Wat ik net heb beschreven, voelde aan als geluk dat een kind ervaart wanneer het voor het eerst mag spelen met de cadeaus die Sinterklaas heeft gebracht. Enkel dagen geleden heb ik een enorm intens gevoel van geluk mogen ervaren. Op 2 dagen tijd kreeg ik enorm mooie complimenten over mijn werk en blogs. De geluksmomenten stapelden zich op en toen kwam het hoogtepunt erbij. Ik kreeg een bedankje voor de inspiratie die ik gaf met mijn blogs van iemand waar ik zelf enorm naar opkijk. Het gevoel dat toen door me heen ging was heel intens.Het voelde als dat magnifieke gevoel van verliefdheid. Het was alsof er vlinders door mijn hele lichaam fladderden. Een prachtig moment, waar ik nog steeds kippenvel van krijg als ik eraan terugdenk.

Ik wens iedereen deze intense gevoelens toe. Het geeft je energie en de kracht om door te gaan. Het bevestigd dat je op de goede weg bent met wat je doet en met je leven. Heb jij dit soort momenten onlangs mogen beleven?

Om dit te ervaren, is het nodig dat je je openstelt voor deze momenten. Als je door het leven raast als een sneltrein, geef je jezelf de kans niet om dit te voelen. Sta af en toe eens stil bij de alledaagse dingen. Kijk eens wat je hebt bereikt de afgelopen maanden. Realiseer je dat je trots mag zijn op jezelf. Kan jij intens geluk toelaten?

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>