De afgelopen dagen heb ik mooie stappen gezet op professioneel gebied. Ik voel me enorm enthousiast, krijg inspiratie en mag leuke ideeën ontvangen. Een heerlijk gevoel om te ervaren. Als extra cadeau krijg ik er ook nog mooie complimenten voor! Ik ben enorm dankbaar voor deze bevestigingen. Een duidelijk bewijs dat ik op de juiste weg zit!

Ik wens iedereen dit prachtige gevoel toe. Een dag vol energie, enthousiasme en verrassende ingevingen. Dit is zoals je soms wel hoort “flow” waar mensen vaak naar streven. Die flow kan je enkel ervaren als je op de juiste weg zit. Ervaar jij soms die flow, waar alles vlot en moeiteloos gaat? Ik hoop van wel. Als het niet zo is, ga dan eens even kijken waar je op een zijspoor bent gekomen.

Vorige winter heb ik 2 maanden doorgebracht op de ranch van Pat Parelli in Florida, een van mijn voorbeelden. In het toilet van zijn kantoor, was de muur volgeschreven met boodschappen en quotes van bezoekers en studenten die daar zijn geweest. Er was een quote die meteen mijn aandacht trok en die nog steeds in mijn gedachten staat gegrift: “Even if you are on the right track, you ‘ll get run over if you just sit there”. Of in het Nederlands: “Zelfs al zit je op de juiste weg, je wordt overreden als je er gewoon zit”. Een fantastische quote vol waarheid. Ik haal deze quote nog heel vaak aan tijdens gesprekken of trainingen. Het geeft je ook een duidelijk en visueel beeld, wat vaak de boodschap beter doet doordringen.

Als elke dag je veel moeite en energie kost, zit je waarschijnlijk niet op de juiste weg. Mogelijk ben je afgedwaald naar een zijspoor. Wat heb je nodig om weer op die juiste weg te komen? Welke verandering heb je nodig om je weer beter te voelen? Wat geeft je vreugde en energie?

Onze gevoelens en emoties zijn een mooie gps om aan te tonen of we de juiste weg nog volgen. Luister eens een keer goed naar jezelf. Wat wil je echt? Wat maakt je gelukkig? Wat doe je graag? Vaak is een kleine verandering al genoeg. Belangrijk is dat je het jezelf gunt, om weer op die juiste weg te komen.  Vaak is er maar een kleine stap voor nodig. Maar je moet die stap wel nemen. Of blijf je liever zitten, zodat je wordt overreden op die weg?

Een nieuwe stap zetten is niet altijd gemakkelijk, hoe klein ook. Want het vraagt ons om iets anders te doen dan we gewoon zijn. Het vraagt ons om uit de comfortzone te komen. En dat is exact de quote die ik op de muur rechtsboven die fantastische quote heb geschreven de dag dat ik er vertrok: “Life starts at the end of our comfortzone”. In het Nederlands: “Het leven begint aan het einde van de comfortzone”. Durf jij je comfortzone te verlaten, om stap voor stap weer op de juiste weg te komen?