Klik hier als jij je soms onzeker voelt bij je paard

“Eigenlijk ben ik vaak onzeker bij mijn paard want hij heeft geen respect voor me, hoe los ik dit op?”.

Dit is een vraag die ik geregeld krijg. Veel paardenmensen voelen zich onzeker maar bijna niemand zegt het of geeft het toe. Af en toe zijn er dan dappere mensen die me toch een e-mail of een bericht via social media sturen met deze vraag.

Enkel het feit dat ze dit durven schrijven, verdient al een dikke pluim op zich want het kost deze dames enorm veel moed. Ze voelen zich alleen met dit gevoel maar echt, ze zijn absoluut niet alleen. Heel veel paardenmensen lopen hier tegenaan, maar durven er niet over praten. Misschien herken jij dit ook wel?

Je bent hierin geen uitzondering. Iedereen met paarden botst vroeg of laat wel eens op een probleempje (of soms zelfs een groter probleem) met zijn of haar paard. Wat naar mijn mening het grootste probleem hiervan is: de meesten doen er niets aan.

Als je geluk hebt, blijft het daarbij maar meestal wordt het probleem toch wel groter. Toch is de oplossing simpel: begin bij het begin. En dat begin is zo simpel en aan de andere kant voor velen ontzettend moeilijk. Want ja, HOE begin je daar dan aan?

In de eerste plaats is het vaak erover durven praten met iemand die je kan helpen. Iemand die weet op welke manier je het kan verbeteren of die weet wie je dat kan vertellen. Dat is de eerste stap en toch vaak de moeilijkste stap.

Ik begrijp dat het niet makkelijk is om toe te geven dat je iets niet weet of niet kan. Maar weet je hoe ik dat zie? Voor mij is dat een kans om te leren. Een kans om mijn kennis en ervaring weer naar een hoger niveau te brengen.

Bekijk het eens op die manier en je bekijkt de uitdagingen met je paard van een hele andere kant. Probeer het een keer en voel wat dat met je doet.

Wat je hierbij nodig hebt: iemand die je steunt en vertrouwt. Iemand die je begrijpt en die je aanmoedigt. Iemand waarvan je weet dat ze geen oordeel over je hebben omdat je iets NOG niet weet. Uiteindelijk is er niemand die alles weet en kan iedereen nieuwe dingen blijven leren.

Zijn er bepaalde probleempjes of situaties met je paard die je anders of makkelijker wil? Heb je wel eens momenten dat je onzeker bent bij je paard?

Zet nu de eerste stap om er iets aan te doen en vraag raad aan iemand die je kan helpen. Weet je niet meteen aan wie je dit kan vragen of durf je het niet aan je paardenvrienden vragen, stuur me dan een e-mail en dan kijk ik even met je mee naar een oplossing.

Mijn gouden raad: pak de probleempjes met je paard aan voordat het écht een probleem is. Hoe sneller je ingrijpt, hoe makkelijker en sneller je het oplost. Zo worden de momenten met je paard voor jullie beiden weer veel aangenamer.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!

 

PS. Steun en begrip van gelijkgestemden is ontzettend belangrijk. Wist je al dat ik een community voor paardenmensen heb? Hiermee creëer ik een veilige en vertrouwde omgeving voor gepassioneerde paardenmensen die hetzelfde willen: een sterke band en een goede communicatie met hun paard. Is dit ook iets voor jou? Klik dan hier