Elke relatie heeft ups en downs, ook de relatie tussen jou en je paard. De communicatie met je paard maakt de uitdaging vaak nog groter, want je kan geen ‘gesprek’ aangaan met woorden zoals wij onderling doen als mensen.

Hoe ga je dan om met die lastige momenten? Dat vertel ik je aan de hand van dit tekstje, wat trouwens een ontzettend waardevolle tip is voor jou in je dagelijkse leven:

”Wie heeft je geleerd dat het leven serieus, zwaar of strak moet zijn? Die strenge stem in jou heeft liefde nodig.”

Naar mijn mening is dit echt een hele mooie, het staat trouwens ook genoteerd als reminder voor mezelf.

Ja, je ‘moet’ vaak toch zoveel van jezelf. Net daardoor maak je het veel moeilijker dan het is voor jezelf en ook voor je paard. Hoe vaak ben je eigenlijk té streng voor jezelf?

Loop het ergens mis tussen jou en je paard, vertrek dan vanuit de liefde voor je paard en probeer te begrijpen wat je paard op dat moment vertelt. Heeft je paard pijn, is je paard ergens bang van, snapt je paard (nog) niet wat je vraagt, …

Gewoon jouw bereidheid om te proberen begrijpen waarom je paard niet doet wat je vraagt, is al veel waard. Hiermee bedoel ik niet dat je paard zijn zin krijgt, wel dat je bereid bent om de situatie te bekijken vanuit het standpunt van je paard. Hoe zou jij je op dat moment voelen als jij paard bent? Of hoe zou jij willen dat je mens reageert?

Voor sommigen onder ons betekent het mogelijk ook: lief zijn voor jezelf. Heb je een moeilijke dag achter de rug, zit je vol stress, ben je emotioneel om eender welke reden, … Wat er ook speelt, weet dat je paard dat voelt en daar mogelijk op reageert.

Yep, ze voelen alles wat er in je omgaat. Hou dus ook daarmee rekening dat je paard misschien reageert op jouw emoties.

Of wat ook heel belangrijk is: hoe zit het met de relatie tussen jou en je paard? Daar had ik het gisteren uitgebreid over tijdens de masterclass “Zo vorm je een (h)echt team met je paard”.

Een sterke relatie is namelijk opgebouwd uit 3 pijlers: veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen. Hoe je dat kan verbeteren, kwam gisteren uitgebreid aan bod. Helaas waren er een heel aantal mensen die er gisteren niet bij konden zijn. Heb jij de masterclass ook gemist, dan heb ik goed nieuws voor je 😉.

Op dinsdag 22 maart geef ik om 20u00 een herhaling van deze boeiende masterclass, live via Facebook en Instagram.

Wil je deze masterclass gratis volgen, zet dan de datum meteen in je agenda, volg mijn Facebookpagina (klik hier) of Instagram account (klik hier), zet de meldingen aan en je krijgt een seintje als de live start.

Tijdens deze masterclass help ik je om jouw paard beter te begrijpen in lastige situaties, zodat je deze sneller en efficiënter oplost en jullie makkelijker samenwerken. Zo werken jij en je paard op een leuke manier aan jullie doelen.

Voor alles is er een oplossing, enkel is het handig te weten welke andere manieren er zijn. Trouwens, vaak is de oplossing zelfs makkelijker dan je denkt, als je weet hoe.

Dit zijn enkele fragmenten hoe andere deelnemers deze masterclass hebben ervaren:

  • Een zeer leerrijke online masterclass en een echte eyeopener.
  • Ik vond het super interessant, het was van A tot Z leerzaam en boeiend.
  • De masterclass is zeer interessant, korte tips die veel verschil zullen maken.
  • Super, gestructureerd en heel duidelijk met veel praktijkvoorbeelden.
  • Geweldig hoe jij kan vertellen en alles simpel houdt zodat iedereen het begrijpt.


Voor meer reacties van deelnemers: klik hier.

Ik nodig je van harte uit voor deze masterclass en kijk ernaar uit om ook jou te inspireren met nieuwe inzichten en een andere kijk op de uitdagingen met je paard.

Zie ik je dinsdag tijdens de masterclass?

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!