Iedereen heeft doelen en dromen. Veel mensen geloven niet dat ze hun doelen of dromen kunnen realiseren. De excuses zijn eindeloos: geen tijd, geen geld, te oud, te jong, te groot, te klein, geen diploma, geen mogelijkheden, geen zin, … Je kan dit vast wel aanvullen met eigen excuses. Maar is dit zo? 

Een van mijn favoriete quotes is die van Henry Ford: “Als je denkt dat je iets kan, of je denkt dat je iets niet kan, je hebt steeds gelijk”. Elke dag ervaar ik de waarheid van deze woorden. Als je denkt dat je iets niet kan, geef je jezelf geen kans. Dan doe je niet de moeite om echt te proberen. Eigenlijk kan je beter niets doen, het is verloren energie. Als je echter denkt dat je het wel kan, dan geloof ik ook dat jij het kunt! Want dan blijf je proberen, je blijft doorzetten. Je weet dat er dingen zijn die je niet meteen kan, waar oefening voor nodig is. Iedereen kent wel het gezegde “oefening baart kunst”. Zo is het ook, hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. 

Kijk even naar succesvolle mensen, op eender welk gebied. Of het nu artiesten, acteurs, kunstenaars, ondernemers, schrijvers,… zijn, er is iets dat ze allemaal gemeen hebben: actie en doorzetten. Deze mensen kiezen bewust waar ze hun tijd aan besteden. Net zoals wij, hebben ook al deze mensen slechts 24 uren in een dag. Ze besteden die 24 uren zo efficiënt dat ze hun doelen en dromen realiseren. Hun verlangen om iets te bereiken is hun grootste motivatie. Ze houden hun focus en laten zich niet afleiden door onnodige dingen. Denk je dat succesvolle mensen elke avond uren voor de TV doorbrengen? Nee, ze weten exact wat nodig is om hun doelen en dromen waar te maken. Ze nemen actie en doen wat ze moeten doen. Ze kiezen ervoor om hun tijd te besteden aan dingen die hen dichter brengt bij hun doelen en dromen. Dat is het enige onderscheid met iemand die succesvol zijn/haar doelen en dromen realiseert. 

Is er iets wat jij al lang wil doen? Wil je het echt? Welke excuses houden je tegen? Ik geloof rotsvast dat iedereen alles kan bereiken wat hij/zij wil, als je er het nodige voor doet. Je zal tijd en geld investeren. Je zal dingen gaan doen die je nog niet eerder hebt gedaan. Je zal uit je comfortzone komen. Je zal angsten en twijfels gaan overwinnen. Je zal je focus richten op wat nodig is om elke keer een stap dichter te zetten naar je doel. Je zal vooral actie moeten nemen. 

Misschien lijkt dit voor jou te veel. Kijk dan eens naar je doel. Kan je het opdelen in verschillende stappen? Kan je die stappen misschien nog verder opdelen in kleine stapjes? Je hoeft geen grote stappen te nemen. Wat belangrijk is, is dat je begint. Begin met de eerste stap en zorg dat je blijft stappen. Vele kleine stapjes brengen je ook naar je doel. Ga jij mee op weg? 

Powered by <a href="http://www.assistual.online">Assistual.Online</a>