Je kan veel willen met je paard (net zoals ik en vele andere paardenmensen), maar doe je ook wat nodig is om daar te komen? Yep, vandaag even een “reality check” hoe het staat met je motivatie.

Bekijk je liever een video over dit onderwerp, klik dan hier. Deze duurt 7:22 minuten en daar geef ik tips hoe je meer motivatie krijgt, zodat je doet wat nodig is om te werken aan jouw mooie paardendoel.

Alles wat je goed wil kunnen met je paard, vraagt training. Zelfs ontspannen op buitenrit met je paard, wat voor zoveel mensen de ultieme droom is. En het is lang niet zo vanzelfsprekend met elk paard om daar te komen.

Voor de duidelijkheid: ik heb het niet enkel over conditietraining. Dat is ook belangrijk, maar hier gaat het even over alle andere trainingsaspecten. Zoals je paard leren omgaan met onverwachte situaties, bewegingen en geluiden. Hier gebruik ik trouwens bewust het woord LEREN.

Echt, je staat ervan verstelt wat je thuis met je paard kan oefenen om zelfs makkelijker op verplaatsing te rijden. Denk aan de basis waarover ik vorige week schreef, het zijn slechts enkele simpele oefeningen.

Stel jezelf de vraag: wat wil jij graag doen of kunnen met je paard? En wat maakt dat je daar nog niet bent?

Vaak heb je dan zelf al het antwoord wat je grootste werkpunten zijn. Als je dit weet, is het enkel een kwestie van DOEN. En dan het ook gaan doen.

Uit ervaring merk ik dat net dat het moeilijkste punt is. Sommige paardenmensen weten niet hoe eraan te beginnen, anderen zijn niet genoeg gemotiveerd. Of een combinatie van beiden. Precies daarom is begeleiding zo efficiënt.

De beste sporters hebben een goede coach/trainer aan hun zijde. Net daarom halen ze de resultaten die ze willen. Dat is ook wat ik doe: paardenmensen begeleiden om hun paardendromen om te zetten in resultaten. Enerzijds door kennis te delen, anderzijds door hen te motiveren. Je hoeft het echt niet alleen te doen.

Motivatie is een probleem bij meer dan 80% van de mensen in het algemeen. Tegenwoordig is er ook zoveel te doen en is het steeds moeilijker om prioriteiten te stellen. Want we willen zoveel in ons leven en er IS ook zoveel keuze.

Mijn advies: start klein en zorg dat het haalbaar is. Al oefen je 3 keer per week een 10tal minuten, dan ben je op een maand nog verder dan wanneer je niets doet. Je merkt vanzelf dat je steeds meer tijd gaat voorzien als je de vooruitgang voelt. Op die manier breng je zelf je motivatie omhoog. Maar je moet wel starten en daar is wat hulp vaak handig.

Wat wil jij heel graag kunnen met je paard? Laat het me weten via e-mail en ik help je een stap op weg.

Bij deze nodig ik je graag uit voor mijn demo op Horse Awareness Event op zondag 12 september. Deze start om 10u30 en duurt 45 minuten. Tijdens die demo leer je hoe jij en je paard makkelijker samenwerken. Daarna ontmoet ik je graag “in het echt” aan mijn stand, zodat ik je vragen kan beantwoorden.

Kan je niet aanwezig zijn, schrijf je dan in voor de gratis online masterclass “Zo vorm je een (h)echt team met je paard” op donderdag 16 september. Daar geef ik je tips om zelfs tijdens je dagelijkse omgang en verzorging kleine aanpassingen te doen, zodat je stap voor stap werkt aan je eigen droompaard. Veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen zijn hierbij de basisprincipes.

Klik hier en schrijf je GRATIS in voor de online masterclass

Ik zie je heel graag zondag op het Horse Awareness Event of anders verwelkom ik je graag tijdens de online masterclass op 16 september.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!