Als jij net als ik een enorm gepassioneerde en tegelijk ook ambitieuze amazone bent, leg je de lat waarschijnlijk ook vrij hoog. In de eerste plaats voor onszelf, maar ook voor onze paarden. Toch vergeten we daarbij wel eens hoeveel we al bereikt hebben.

Zelf ben ik voorstander van focus op de toekomst en op je doelen, maar toch mag je soms best eens terugkijken naar de mooie dingen die je samen met je paard al gerealiseerd hebt. Kijk eens hoeveel je al van elkaar geleerd hebt. Denk eens na over alles wat jullie samen al gedaan hebben en in het begin bijna onmogelijk leek.

Ik deel graag deze toepasselijke quote met je, die prachtig illustreert wat ik hiermee wil zeggen:

“Don’t wait until you reach your goal to be proud of yourself. Be proud of every step you take.”
– Karen Salmansohn –

Neem nu even een moment om trots te zijn op waar je staat en wat je hebt bereikt. En doe dat vooral ook op momenten dat het even wat minder goed gaat.

Wat hebben jij en je paard al gedaan waarvan je vroeger dacht dat het niet ging lukken? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten per e-mail.

Voel je dat je nog extra tips kan gebruiken om samen met je paard jullie doelen te realiseren? Neem dan zeker deel aan de online clinic op 22 oktober. Daar ontdek je wat je paard nodig heeft om samen nog beter te communiceren en jullie vertrouwen naar een volgend niveau te brengen.

Klik op deze link voor meer informatie: Online clinic “Begrijp je paard beter” 

Ik wens jou en je paard een ontzettend mooi weekend. Tot binnenkort!