Wat is jouw ultieme paardendoel? Hoe klein of groot het ook is, met een goed stappenplan is het ook haalbaar.

Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan dat je een stappenplan nodig hebt om dat paardendoel te realiseren. Wel, dan is dit het perfecte moment 😉.

Er is echt zoveel mogelijk met je paard. Jawel, ook het paard dat je nu hebt. Als voorbeeld verwijs ik vaak naar mijn grote bruine warmbloed, waarmee ik oefeningen rijd zonder hoofdstel en hem zelfs vanuit galop naar stop vraag. Je mag weten dat ik vroeger zelfs met een hoofdstel amper controle had tijdens het spring- of eventingparcours.

Dus ja, er is echt heel veel mogelijk met je paard. Net daarom merk ik dat veel ruiters hun doelen te laag zetten. Nee, dat is geen typefout. Er is veel meer haalbaar met je paard dan je nu denkt. Geloof je me niet, dan daag ik je uit om me te contacteren en dan vertel ik jou met plezier de stappen naar dat doel.

Gaat je dat meteen lukken? Nee, dat nu ook weer niet. In het voorbeeld hierboven over mijn eigen paard heb ik er ook een 3-tal jaren over gedaan om hem op dat niveau te krijgen. Ja, het kost je veel inzet en geduld, maar het is absoluut de moeite waard.

Terug naar dat stappenplan. Als je weet wat je ultieme paardendoel is, weet je ook wat er op dit moment nog ontbreekt.

Neem als voorbeeld rustig en ontspannen op buitenrit met je paard. Dit zijn enkele elementen die je nodig hebt: veiligheid, controle, communicatie, vertrouwen van je paard in zichzelf, in jou en de omgeving zodat hij niet overal van schrikt. Als je paard te weinig vertrouwen heeft en je hebt er geen controle over, dan zijn dat de stappen waar je aan werkt.

Is jouw droom bijvoorbeeld om met je paard in vrijheid te werken, dan heb je onder andere dit nodig: een hele sterke band, connectie en een duidelijke communicatie met je paard. Wat ontbreekt er op dit moment? Dan zijn dat de stappen om aan te werken.

Uit ervaring merk ik dat de meeste combinaties werk hebben aan deze 3 grote pijlers: veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen. Misschien herken je dit zelf?

Kijk voor jezelf op welk vlak naar jouw gevoel het meeste verbetering nodig is in de relatie met je paard. Heb je daar vooruitgang, dan ben je weer een stap dichter bij je mooie paardendoel.

Zijn de stappen om je doel te realiseren nog niet helemaal duidelijk, dan help ik je met veel plezier op weg. Volgende week dinsdag (23 november) organiseer ik vanaf 20u00 de gratis online masterclass “Zo vorm je een (h)echt team met je paard”.

Daar ga ik ruim een uur dieper in op deze 3 cruciale pijlers, waarbij ik concrete voorbeelden deel. Er is ruimte voor jouw vragen via de chatbox, dus vraag me gerust welke stappen voor jou en je paard nodig zijn om je paardendoel te realiseren.

Klik hier en schrijf je meteen in

Ik verwelkom je heel graag tijdens deze boeiende masterclass zodat ook jij weet wat je volgende stap is.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!