“Dorien, had ik niet beter een ander paard gekocht?”

Je staat ervan versteld hoe vaak ik deze vraag hoor als ik combinaties begeleid. Die vraag komt meestal van mensen die hun paard voor geen geld kwijt willen, maar stiekem toegeven dat ze er wel meermaals aan gedacht hebben om het wel te doen.

Gelukkig krijgen ze het niet over hun hart om het effectief te doen en bellen ze mij dan op als laatste hoop. Voor alles is een oplossing. Zelfs als jij en je paard lijnrecht tegenover elkaar staan, dan nog is er hoop.

Op zich is die vraag hierboven soms wel terecht. Had je me voordien gevraagd wat voor type paard het beste bij je past, had ik vermoedelijk een ander type paard aangeraden. Dat gaat zelfs niet over ras of opleiding, maar vooral over het karakter.

Maar kijk, je hebt dit paard gekocht voor een reden. Waarschijnlijk had je er een klik mee of was het liefde op het eerste zicht. Elke relatie, ook die tussen mens en paard, vraagt tijd om elkaar te leren kennen en begrijpen.

Dat is net mijn passie: jou en je paard helpen om een prachtige match te vormen.

Net zoals in eender welke andere relatie, vraagt dat ook iets van je. Tijd, veel liefde en nog veel meer geduld. Maar ook de juiste begeleiding, iemand die rekening houdt met jouw kennis, ervaring en karakter en ook dat van je paard.

Elke combinatie is anders en vraagt een andere aanpak. Misschien heb jij jezelf ook al eens afgevraagd of je niet beter een ander paard had gekocht? Voordat je een zoekertje plaatst, neem eerst contact op met mij.

Als jij bereid bent om op een andere manier naar je paard te kijken en de eerste stap te zetten naar een harmonieuze samenwerking met je paard, dan is er hoop. Ook met het paard dat je nu hebt. Je paard is bij jou voor een reden, dus laat ons samen bekijken wat je nodig hebt om een mooie match te vormen met je paard.

Heb jij momenteel een ‘haat-liefde verhouding’ met je paard of weet je echt niet meer wat te doen? Mail me en ik neem zo snel mogelijk contact met je op, zodat we samen bekijken wat jouw eerste stap is naar een betere relatie tussen jou en je paard.

Tip: wil je meer leren, check dan zeker de agenda onderaan. Er staan in augustus nog leuke en leerrijke cursussen op het programma 😉.

Geniet van het mooie weekend en tot binnenkort!

Agenda

  • 23 augustus – Paard en essentiële oliën
    online minicursus van 20u00 tot 21u00
    klik hier voor info

  • 27 augustus – ulTEAMe harmonie en connectie met je paard tijdens je training
    workshop met of zonder paard van 9u30 tot 16u30 in Veghel (NL)
    klik hier voor info