Je hoort me vaak zeggen dat paarden naar een sterke en authentieke leider verlangen. Maar wat bedoel ik daar precies mee?

Het is voor vele amazones een enorme eyeopener hoe belangrijk leiderschap is voor je paard en vooral hoe belangrijk leiderschap is als je beter wil worden met je paard. Paarden willen een sterke en authentieke leider. Dat hebben ze ook nodig in het wild, waar ze leven in een kudde.

Natuurlijk, bij ons leven ze niet in het wild, maar ze hebben dat eeuwenlang wel gedaan en dat zit nog altijd in hun genen. Dus het is ook voor onze paarden nog altijd heel belangrijk dat ze een leider hebben die ze kunnen vertrouwen.

In de kudde is dat een ander paard, maar als jij bij je paard bent, dan vorm je samen een kudde van 2. Het is belangrijk dat ze dan op jou, als hun begeLEIDER kunnen vertrouwen. En daarvoor is het belangrijk dat je zelf stevig in je schoenen staat en dat je een positieve en een sterke attitude hebt. Want ook je emoties en gedrag hebben een enorme invloed op je paard. Daar staan de meeste amazones vaak niet bij stil.

Even een vraag om over na te denken: hoe is jouw attitude ten opzichte van je paard?

De allerbelangrijkste essentie van leiderschap is dat je steeds handelt vanuit de intentie om een authentieke leider te zijn. En voor mij is een authentieke leider: iemand die alles SAMEN met haar paard wil doen. Samen vanuit een gelijkwaardige relatie en niet vanuit een relatie van macht waarbij jij de baas over je paard wil zijn.

Wil je meer leren over dat leiderschap, dan kan ik je van harte aanraden om deel te nemen aan de online clinic “Begrijp je paard beter” op 17 november van 20u tot 22u. Daar komt onder andere authentiek leiderschap uitgebreid aan bod. Bovendien is het interactief, waarbij we elkaar live online spreken en zien. Kortom, verwacht een leerrijke en boeiende avond.

Kijk meteen op deze pagina voor meer informatie: Online clinic “Begrijp je paard beter”

Is dit niet echt voor jou maar ken je iemand waarvoor het interessant is, stuur dan gerust deze link door. Iedereen met een passie voor paarden is van harte welkom.

Dan wens ik je nu een fantastisch weekend. Tot binnenkort!