Heb jij een passie in je leven? Mijn grote passie zijn paarden. Vanaf mijn geboorte ben ik gebeten door de paardenmicrobe. Mijn familie dacht dat ik er in mijn late tienerjaren wel vanaf zou geraken. Niet dus. Integendeel, het is enkel erger geworden.

 

Nieuwe prioriteiten

 

In mijn vorige blog ben ik “uit de kast” gekomen met de beslissing dat ik volledig op mijn paardenpassie focus. Ik ga voor 100% Dorien. Dat betekent ook: nieuwe prioriteiten stellen. En net dat is helaas niet zo gemakkelijk.

Hoewel ik een groot aandeel van mijn tijd spendeer met paarden en alles wat er mee te maken heeft, heb ik ook nog andere bezigheden. Ik ben ook nog ondernemer, partner, dochter, kleindochter, nicht, meter, vriendin, … En dan vergeet ik nog te vermelden dat ik ook goed voor mezelf moet zorgen. Oeps, hier heb je dat werkpuntje weer. Dankjewel voor de reminder!

 

Een kronkelige weg

 

Nieuwe prioriteiten, dus ook weer nieuwe keuzes. Ik voel de strijd met mijn comfortzone al opkomen. Vind jij kiezen ook zo spannend en vaak moeilijk? Durven kiezen is essentieel om de focus te verleggen naar mijn paardenpassie. Er is dus ook moed nodig om te kiezen. Gelukkig heb ik een vrij positieve mindset, maar het is en blijft een zoektocht om de juiste keuzes te maken. Proberen, evalueren en leren.

De weg van je passie is vaak een kronkelige weg, vol obstakels. Toch is voor mij de weg van je passie de mooiste weg. Onlangs heb ik geleerd dat het de moeilijkste weg is op korte termijn, maar de mooiste is op lange termijn. En het is de weg die je het meeste geluk en plezier brengt. Deze vooruitzichten stellen me gerust en brengen moed om door te gaan.

 

Loslaten en ruimte creëren

 

De komende weken ga ik experimenteren met nieuwe prioriteiten en planningen. Er zijn bepaalde zaken die niet zullen bijdragen aan mijn nieuwe focus, die ik ga mogen loslaten. En dan geeft weer ruimte voor andere dingen, die me wel verder brengen naar mijn paardendoelen.

Zo heb ik even getwijfeld of ik nog blogs ga schrijven. Ik hou ervan om mijn ervaringen en inzichten te delen, maar misschien kan dat ook wel op andere manieren. Bij deze maak ik graag even gebruik van je openheid en wil ik je wat vragen. Haal jij inspiratie en inzichten uit mijn blogs? Kijk jij er elke week naar uit om mijn nieuwe blog te lezen? Herken jij jezelf in ervaringen die ik deel in mijn blogs? Laat het me even weten, misschien maakt dat de keuze veel makkelijker.

 

Kiezen of niet kiezen

 

Wat ik wel meer ga doen: korte video’s met mijn paarden posten. Kijk gerust op mijn social media kanalen, daar kan je er al enkele vinden. Dit is dus iets dat hoger mag komen op mijn prioriteitenlijstje. Weer een keuze gemaakt, nu nog kiezen wat ik niet meer ga doen om de tijd ervoor vrij te maken. En zo gaan mijn nieuwe prioriteiten de komende weken stap voor stap duidelijk worden.

Zo zie je maar, iedereen heeft dezelfde lastige keuzes te maken. En het is zo gemakkelijk om niet te kiezen. Dan blijft alles gewoon zoals het nu is. Maar wees even eerlijk, is dat wat je wil? Of wil je toch graag meer tijd besteden aan jouw passie? Dan heb ik voor jou nog een doordenker: welke keuzes mag jij maken om van je passie een prioriteit te maken?

Ik ben heel benieuwd naar jouw inzichten. Durf te kiezen voor jezelf, voor je passie. En bepaal van daaruit je prioriteiten. Het is eng, maar niets is onmogelijk. Gaan we er samen voor?

 

 

Want het is mijn wens dat ook jouw passie een van je prioriteiten is.