Er is iets dat ik ontdekt heb over mezelf en het is tijd om uit de kast te komen. Heb jij jezelf de vraag “wat wil ik écht doen in mijn leven” al eens gesteld? Dit is best wel een belangrijke vraag. En zelfs al is het antwoord overduidelijk voor de mensen in je omgeving, soms heb je gewoon zelf veel meer tijd nodig om dat te beseffen.

 

Gewoon een levensstijl

 

Veel mensen kennen mij als “Dorien van de paarden”. Zelfs in mijn ondernemersnetwerk weten de meesten meteen wie ik ben als ik me op die manier voorstel. Paarden zijn mijn passie en heel mijn leven draait rond die prachtige viervoeters.

Wie bij mij komt, ziet overal sporen van paarden: foto’s, beeldjes, aandenkens, certificaten, … Ik leef met en tussen de paarden. Mensen zien paarden vaak als luxe, maar voor mij zijn paarden levensnoodzakelijk. Ze brengen me geluk, energie en ik kan gewoon niet leven zonder een paard in de buurt. Kortom, het is mijn levensstijl. Paarden maken me wie ik ben.

 

Het dilemma

 

Als je dit leest, durf ik te wedden dat het voor jou overduidelijk is wat ik in mijn leven wil doen. En toch heb ik dat zelf pas afgelopen week ontdekt. Je leest het goed, pas afgelopen week. Ik zat al even met het dilemma: kies ik ervoor om mensen te coachen naar hun ideale leven of leer ik om hun paarden op een paardvriendelijke manier te trainen. Kiezen is altijd een beetje verliezen, dus ik deed beiden. En dat ging even heel goed.

Tot je beseft dat er ook nadelen aan zijn. Het vermoeiende gevolg van niet durven kiezen: alles dubbel doen. Voor elke niche een aparte website, aanbod, Facebookpagina, nieuwsbrief, promotie, … Absoluut niet gemakkelijk om focus te houden. Ik voelde al langer dat een keuze noodzakelijk werd. Aangezien ik beide niches met hart en ziel doe, kon ik gewoon niet kiezen.

 

Welke aanwijzingen?

 

De laatste maanden had ik al meer aanwijzingen gehad van de richting waar ik volledig voor mag gaan, maar blijkbaar waren ze nog niet duidelijk genoeg. Toen ik afgelopen week naar huis reed na een trainingssessie met paarden, hoorde ik een duidelijke stem in mijn hoofd. Ik probeerde het te negeren, maar die stem ging steeds meer schreeuwen. “Dit is wat je wil doen!” en “Dit is wie jij bent en wat je echt gelukkig maakt!”. En ik moest bekennen dat het de pure waarheid is.

Thuis had ik hier meteen een gesprek met mijn vriend over. Hij bevestigde die stemmen nog meer. Waarom durfde ik niet voluit kiezen om mijn paardenkennis te delen? Het was de angst of je met enkel paarden wel genoeg kan verdienen om comfortabel te leven. Net die angst heb ik 4 jaar geleden recht in de ogen gekeken en heb ik het gewoon gedaan: mijn zaak met paarden begonnen. En blijkbaar heeft die angst toch de kans genomen om wraak te nemen, maar dan op een veel subtielere manier.

 

Met angst uit de kast

 

Jij mag mijn getuige zijn terwijl ik uit de kast kom. Ik kijk die angst nu weer recht in de ogen en ik ga gewoon voor 100% Dorien! Vanaf vandaag leg ik de focus op mijn kennis delen met paardenmensen, zodat zij hun edele viervoeters een beter leven kunnen geven door hen paardvriendelijk te trainen.

Deze keuze maken is verschrikkelijk angstaanjagend, maar ik weet dat het de juiste is. Je hart volgen is nu eenmaal spannend. Dus nu is het mijn beurt. Ik stel jou de vraag en je moet NU een keuze maken: Welke richting wil jij uit met je leven?

 

Back to basic

 

Kom uit de kast en durf te kiezen voor datgene wat jou blij maakt. Blijf dicht bij jezelf, bij je eigen basis. Want dat is wat je gelukkig maakt en waar je geweldig goed in bent. En dan helpt het om fantastische mensen rondom je te hebben, die tussen de regels door kunnen lezen wat jou echt blij maakt. Of die je blinde vlekken zien en je duidelijk maken dat je grootste talent, waarmee je anderen kan helpen, voor jou zo vanzelfsprekend is. Terug naar de basis, en van daaruit vertrekt alles. Zo simpel kan het zijn!

Ik beloof plechtig dat ik vanaf nu volop ga voor mijn basis en het beste van mezelf geef om mensen en paarden te helpen. Deel gerust deze blog met paardenmensen via deze link: Uit de kast

 

 

Want het is mijn missie om de wereld te verbeteren voor mensen en paarden!