“Teamwork makes the dream work”, een quote van John Maxwell die zo van toepassing is op de relatie met onze paarden. Veel amazones dromen ervan, maar niet iedereen slaagt erin om dat te realiseren. En toch kan je dit met elk paard bereiken.

Dat gaat echter niet zomaar. Het is een lange weg vol geduld, leren en proberen, respect geven en verdienen, elkaar vertrouwen en af en toe de controle durven loslaten.
Een weg met obstakels maar ook met zoveel plezier, liefde en voldoening.

Elke keer als ik naar mijn paarden kijk, ben ik dankbaar voor de weg die we samen hebben afgelegd. Dankbaar voor onze sterke band en ons wederzijds respect. Dankbaar dat hij een ware teamgenoot is voor me.

Onlangs nam ik deel aan een clinic met hindernissen en obstakels, iets wat we beiden heel leuk vinden om te doen. Alle hindernissen waren nieuw voor ons en toch lukte alles van de eerste keer. Soms wat aarzelend, maar mijn paard en ik zaten zo op 1 lijn dat we elkaar perfect aanvoelden.

Nadien raakte ik in gesprek met een andere amazone die deelnam. Bij haar lukte het niet zo vlot en ze zei me wat ik al zo vaak heb gehoord: “Ja maar, met jouw paard is het makkelijk.”. Ik ben de tel kwijt hoe vaak mensen me dat de laatste jaren al gezegd hebben. En telkens weer denk ik: “Ze moesten eens weten hoe het enkele jaren geleden was.”.

Er was een tijd dat ook mijn paard de reputatie had “moeilijk” te zijn. Had ik toen een dergelijke clinic gevolgd met hindernissen en obstakels, had het uitgedraaid op een klein rampscenario.

Als ik dan kijk waar we nu staan, door te bouwen aan een goede communicatie en vertrouwen, ben ik echt trots en ontzettend dankbaar. Mijn paard en ik zijn samen een hecht team. En dat wens ik voor iedereen met een paard.

Tip: wil je leren hoe jij en je paard beter samenwerken? Schrijf je dan in voor de online clinic “Begrijp je paard beter” op donderdag 22 oktober om 20u.

Inschrijven en informatie via deze link: Online clinic “Begrijp je paard beter”

Dan wens ik je nu een fantastisch weekend. Geniet ervan en tot binnenkort!