Hoe geweldig is dit prachtige lenteweer… Doet het jou ook zo veel deugd? 😊

Voordat je heerlijk gaat genieten van het weekend, wil ik je een vraag mee geven om eens bij stil te staan. Welke onaangename gewoontes zijn er in de relatie tussen jou en je paard geslopen?

Mogelijk is je eerste reactie dat je paard geen lastige gewoontes heeft. Maar denk eens aan dit soort voorbeelden: niet stilstaan bij het opstappen, moeilijk de voeten geven, bijten bij het opzadelen of verzorgen, spoken zien op een bepaalde plek, je omverlopen als je in de weide komt, …

Vaak krijg ik dan de reactie “ja, maar mijn paard is gewoon zo”. Zie je welk woord er in deze zin staat? Mijn paard is ‘gewoon’ zo, het is dus een gewoonte. Het goede nieuws daarbij is dat je gewoontes ook weer kunt afleren 😉.

Voor ik verderga, deel ik een tekstje dat ik eerder deze week heb besproken:

“Ga vroeger naar bed, of juist veel later. Soms is het doorbreken van gewoontes precies wat je nodig hebt.”

Hier zit een mooi advies: doorbreek de gewoontes. Doe eens iets anders wat je tot nu toe hebt gedaan. Als datgene wat je nu doet zou werken, had je een ander resultaat.

Probeer een nieuwe aanpak en kijk of dat werkt voor je paard. Meerdere wegen leiden naar Rome, er zijn ook meerdere manieren om een gewoonte te veranderen bij je paard. Het is aan jou om te ontdekken welke de beste aanpak is voor jouw situatie.

Denk nog eens terug na over de vraag welke onaangename gewoontes je paard heeft. Kies er eentje uit waarmee je aan de slag gaat en kijk eens hoe je dat gedrag anders (wel op een paardvriendelijke manier) kan verbeteren.

Heb je geen idee wat je kan proberen, volg dan de online masterclass “Zo vorm je een (h)echt team met je paard” op donderdag 17 maart om 20u00.

In die masterclass heb ik een heleboel tips en praktische voorbeelden gebundeld die jou helpen om de frustrerende gewoonten en uitdagingen met je paard te verbeteren. Voor alles is er een oplossing, enkel is het handig te weten welke andere manieren er zijn. Trouwens, vaak is de oplossing zelfs makkelijker dan je denkt, als je weet hoe.

Schrijf je meteen in voor deze masterclass (klik hier), denk de volgende dagen na wat je anders wil bij je paard, maak daarvan een lijstje en hou dat bij je als je de masterclass volgt.

Mocht je vraag niet beantwoord zijn tijdens de masterclass, stel dan aan het einde jouw vraag via de chatbox (je komt niet in beeld). Dan geef ik je met veel plezier advies en tips waarmee je zelf aan de slag kan met je paard.

Klik hier en schrijf je meteen in voor deze masterclass: Ja, ik volg de masterclass op 17 maart 

Ben je benieuwd welke (andere) manieren er zijn om de uitdagingen met je paard aan te pakken, zorg dan dat je erbij bent.

Dit zijn enkele fragmenten hoe andere deelnemers deze masterclass hebben ervaren:

 

  • Een zeer leerrijke online masterclass en een echte eye-opener.
  • Ik vond het super interessant, het was van A tot Z leerzaam en boeiend.
  • De masterclass is zeer interessant, korte tips die veel verschil zullen maken.
  • Super, gestructureerd en heel duidelijk met veel praktijkvoorbeelden.
  • Geweldig hoe jij kan vertellen en alles simpel houdt zodat iedereen het begrijpt.

Voor meer reacties van deelnemers: klik hier.

Ik nodig je van harte uit voor deze masterclass en kijk ernaar uit om ook jou te inspireren met nieuwe inzichten en een andere kijk op de uitdagingen met je paard.

Ben jij erbij op donderdag 17 maart?

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!