Online cursus

Varieer je training

bij slecht paardenweer

Elke amazone met ambitie, net als jij, wil vooruitgang met haar paard. Toch heb je momenten dat het rijden niet gaat zoals je verwacht. Het lijkt dan alsof jij en je paard een heel ander idee hebben. En dat kan wel eens geweldig frustrerend zijn. Je wil samen met je paard een fantastisch team vormen, want je weet dat net de allerbeste teams de beste resultaten behalen. Jij bent top en je paard is een talent, maar als combinatie werkt het nog niet voor 100%.

Deze online cursus heb ik speciaal ontwikkeld om met korte oefeningen de band tussen jou en je paard te versterken. Alle oefeningen kan je altijd en overal doen, zelfs bij slecht weer in de stal. Bij slecht weer is het minder leuk om te rijden (tenzij je een binnenpiste hebt), maar net dan kan je extra tijd besteden aan de band met je paard. Je ontdekt snel om slecht weer ook positief te bekijken, want je kan altijd wel iets nuttigs doen met je paard. En vooral genieten van jullie tijd samen.

Reacties van deelnemers

Eerst en vooral was ik op zoek naar een manier om een band te kweken met mijn paard. Daarbij hebben een aantal oefeningen enorm geholpen. De oefening met de paraplu heb ik met gewoon lint gedaan, daar schrok ze ook al van in het begin. Ook de gewenning met lang touw eens rond de benen laten gaan, was ook iets nieuws.

Door de tips uit de cursus heb ik meer zelfvertrouwen gekregen om de oefeningen uit te voeren. Dit omdat ik precies weet hoe ik het moet doen. Ik merk dat mijn paard rustiger is in de piste en dat ik tijdens het rijden bewuster ben van mijn eigen lichaam.

Het resultaat van deze online cursus: de band met mijn paard is al een stuk gebeterd. Mijn paard begrijpt me beter en is ook een stuk rustiger geworden. Ook tijdens het rijden is ze een stuk rustiger, omdat mijn hulpen naar haar beter zijn.

Ik raad deze cursus aan omdat de band met mijn paard enorm versterkt is sinds ik begonnen ben met de cursus. Omdat je in het begin van de cursus echt de nadruk legt op het kweken van een band met je paard.¬†Zo ben ik geregeld op de weide gaan staan tussen de kudde om mijn paard wat te gaan “masseren”.¬†Dit doe ik nu nog, omdat mij dat ook rust geeft.¬†Ook zijn de oefeningen enorm duidelijk uitgelegd, waardoor het voor mij makkelijk was om ze mijn paard aan te leren.¬†Door de cursus weet ik ook hoe ik wat meer variatie kan leggen in mijn werk met mijn paard, i.p.v. alleen maar wat rijden.

Mavis

Ik help mensen en paarden om elkaar beter te begrijpen.¬†– Dorien Lambrechts –

 Deze topics komen onder andere aan bod tijdens de online cursus:

 • versterk je band en de relatie met je paard
 • verbeter het wederzijds vertrouwen tussen jou en je paard
 • leer je paard om kalm te blijven bij nieuwe of vreemde objecten
 • ontwikkel meer zelfvertrouwen bij je paard in uitdagende situaties
 • help je paard om veel lichter te reageren op druk en hulpen die je geeft
 • ontdek verschillende methodes om je paard veilig uit je ruimte te houden
 • laat je paard vlot voorwaarts, achterwaarts en zijwaarts gaan en dit met lichte hulpen

Bovendien leer je meer achtergrondkennis over het natuurlijk gedrag van paarden, zodat je effici√ęnter inspeelt op de reacties van je paard.

Wat krijg je bij de online cursus?

 

Deze online cursus is opgebouwd uit:

 

 • 7 modules met een instructievideo¬†
 • reader bij elke module
 • e-book van de online cursus
 • 2 individuele online coachingssessies
 • gratis bonusmodule “Creatief longeren”

Registreer je meteen en start vandaag nog met de eerste module. Daarna krijg je elke week toegang tot een nieuwe module, zodat je tijd hebt om te oefenen. Je leert veel door te kijken, maar DOEN is wat je resultaat oplevert.

Het is dus aan jou en je paard om actief aan de slag te gaan met deze nieuwe kennis en oefeningen. Hoe meer je oefent, hoe beter het resultaat en hoe sneller je vooruitgang maakt.

Maak optimaal gebruik van slecht weer om de basisopleiding van je paard te verbeteren en jullie relatie te verdiepen. Ontwikkel stap voor stap je eigen superpaard en vorm samen met je paard een fantastisch team dat geweldige resultaten behaalt.

En een leuke bonus!

En als bonus bij deze inspirerende cursus: een video over creatief longeren!

We willen ons paard fysiek in conditie, ook als we even geen tijd hebben om zelf te rijden. Voor veel paarden (en mensen zoals ik) is longeren echter saai en langdradig. Paarden worden fysiek uitgedaagd, maar zijn er mentaal vaak niet bij. En ik wil heel graag helpen om dit te veranderen!

In deze bonusvideo laat ik jullie een aantal creatieve variaties zien om longeren zowel voor paard als mens leuker en uitdagender te maken. Je gaat je paard nog steeds fysiek trainen, maar ook mentaal. Tijdens deze oefeningen geven we ons paard telkens een opdracht. Het is de verantwoordelijkheid van je paard om zelf te kijken waar hij zijn voeten zet en om tempo/richting te behouden. En dat is heel wat anders dan “gewoon rondjes lopen”.

Paarden zijn van nature speels. Win meer aandacht én respect van je paard door jullie longeersessies leuk, gevarieerd en creatief te maken. Je paard gaat je enorm dankbaar zijn.

Kennis altijd en overal beschikbaar

Bekijk de video’s waar je wil en op elk moment: gezellig thuis of bij je paard via je pc, laptop, tablet of smartphone. Eender waar of wanneer, je kan de cursus steeds (her)bekijken wanneer jij wil.

Oefening baart kunst

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus. Bekijk de video’s zo vaak je wil en ga ermee aan de slag op jouw eigen tempo. Zelfs enkele minuten per dag tijdens de verzorging levert mooie resultaten op.

Weer of geen weer...

Alle oefeningen kan je op eender welk moment doen: weer of geen weer, zelfs zonder binnenpiste. Je hebt slechts enkele vierkante meter plaats nodig. Een stalbox/schuilstal is al voldoende.

Side by side or miles apart, friends are forever close to your heart.

Ik help mensen en paarden om elkaar beter te begrijpen. Mensen ga ik helpen om een positieve en sterke attitude te ontwikkelen, zodat je een goede leider bent voor je paard. Paarden help ik met behulp van horsemanship: een trainingsmethode gebaseerd op de universele lichaamstaal van paarden.

Mijn doel van deze videocursus: jou en je paard helpen om tijdens periodes van “slecht paardenweer” (regen, vriesweer, sneeuw, extreme hitte, …) de tijd met je paard nuttig en effici√ęnt te besteden. Veel mensen zien hun paard tijdens deze dagen/periodes enkel om te voederen of de noodzakelijke verzorging.

Toch kan je die momenten heel goed gebruiken om aan de basisopleiding van je paard te werken én zelfs jullie band te versterken. Zelfs als je geen binnenpiste ter beschikking hebt. Je hebt niet veel plaats nodig om bezig te blijven met je paard, het kan zelfs in je stalbox/schuilstal.

Het is mijn wens dat deze cursus je inspireert om het slechte weer op een positieve manier te gebruiken door te werken aan de kleine dingen die je graag bij je paard wil verbeteren. Want net voor die dingen maken we bij goed weer geen tijd, omdat we dan voor onze grote doelen trainen of liever een lange buitenrit maken.

Mijn wens voor jou

 

Mijn missie is om een beter leven voor paarden en mensen te cre√ęren. We kunnen het leven van paarden al enorm verbeteren door de kleine dingen, tenminste als we hen beter leren begrijpen. En dat wil ik jou graag leren, zodat ook jij en je paard samen een gemakkelijker leven hebben.

Verlang je ernaar om samen met je paard een (h)echt team vormen?
Hoe eenvoudig zou jullie training verlopen als jullie minder misverstanden hebben?
Wil jij graag die magische en ultieme harmonie te ervaren, alsof je paard je gedachten leest? Welke voordelen brengt het jullie beiden wanneer je paard jou ziet als zijn leider?
En welke rust brengt het jullie beiden als jullie elkaar helemaal vertrouwen en respecteren?

Deze cursus geeft je een hele reeks nuttige oefeningen, tips en inspiratie om zelfs tijdens onaangenaam weer verder te bouwen aan jullie relatie en de algemene opleiding van je paard. Op momenten dat veel mensen en paarden elkaar even uit het oog verliezen, blijven jullie toch actief aan de slag. En hiervoor heb je enkel een kleine oppervlakte nodig: een stalbox/schuilstal is zelfs al genoeg.

Benieuwd waar mijn paarden en ikzelf aan werken? Op mijn YouTube-kanaal¬†kan je enkele video’s bekijken en onze evolutie volgen.

Laat je inspireren en deel gerust waar jij aan werkt met jouw paard. Zo blijven we steeds ook van elkaar leren.