Herken jij ook dat mensen je soms verbaasd aankijken omdat je les volgt met je paard of deelneemt aan een cursus om bij te leren? Ik krijg alleszins wel eens de vraag of “ik nu nog steeds niet uitgeleerd ben”. Wat ze tussen de regels door bedoelen: weet je nu nog steeds niet hoe het werkt.

Deze opmerking komt dan van mensen die zelf geen paarden hebben, dus ik neem het ook niet persoonlijk. Wat ik me wel afvraag: waarom het anders zou zijn met paarden dan met mensen die bijvoorbeeld elke week 2x naar de voetbaltraining gaan – tenminste in tijden dat het nog mocht.

Bij andere sporten vindt iedereen het normaal dat er wekelijks getraind wordt onder begeleiding van een trainer. Ik vind het net belangrijk met paarden om te blijven leren, want je werkt met een levend wezen met een eigen karakter en emoties. Het is geen fiets die je zomaar even uit je garage haalt en die altijd op dezelfde manier werkt, op voorwaarde dat die goed is onderhouden.

Naar mijn mening is goed worden met paarden echt een levenswerk. Je leven is zelfs veel te kort om ALLES over paarden te leren, ook al zouden we dat graag willen. Dit is echter wat telt: zolang je openstaat om te blijven leren en evolueren, samen met je paard, ben je bij de selecte groep die steeds beter wordt met en voor paarden. En daar mag je echt trots op zijn.

Ook zelf besteed ik nog vrij veel tijd om mijn kennis te verdiepen, zodat ik anderen ook steeds beter kan helpen. Het is mijn missie om die kennis te delen en daarbij jou en vele anderen te helpen om een beter team te vormen met je paard. Precies daarom start ik volgende week ook met iets ontzettend cool.

Met een selecte testgroep organiseer ik in maart 2x een live masterclass inclusief uitgebreide vragenronde. Ook jij kan daar nog aan deelnemen voor slechts 17€.

Hiervoor neem je deel aan 2 boeiende masterclasses waar je live je vragen kan stellen. Nadien krijg je de opname, zodat je deze kan herbekijken wanneer het je past (handig om je nota’s aan te vullen 😉).

De uitzendingen zijn op donderdag 18 maart en dinsdag 30 maart, telkens van 20u00 tot 21u00. Dit zijn de onderwerpen:

18 maart: grenzen + aanpak kleine dagelijkse irritaties 
(denk aan persoonlijke ruimte bewaken, maar ook respect voor je hulpen, stilstaan bij opstappen, proberen bijten, aandacht niet bij jou, bit vastnemen, …)

30 maart: opbouwen van wederzijds vertrouwen en ontspanning
(vertrouwen van het paard in zichzelf en de omgeving, maar ook vertrouwen van de mens in zichzelf en het paard, hoe mens en paard beiden ontspannen en genieten van de tijd samen)

We starten deze maand met maximum 15 deelnemers en er zijn slechts nog enkele plaatsen vrij. Ben jij ook nu al net zo enthousiast als ik, registreer je dan meteen voor deze uitzonderlijke testgroep:

Ja, hier wil ik absoluut bij zijn!

Heb je nog vragen, stuur dan een antwoord op deze e-mail en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk. Ik kijk er zelf ontzettend naar uit en ben benieuwd of ik ook jou mag verwelkomen tijdens de eerste MasterQ&A op donderdag 18 maart.

Geniet van je weekend en tot binnenkort!

PS: heb je onze nieuwste trainingsvideo al bekeken? Klik hier