Bij een harmonieus team staan de neuzen steeds in dezelfde richting. Deze teams werken makkelijk samen, waardoor ze samen mooie resultaten bereiken.

Het zou ook handig zijn als jij en je paard steeds met de neuzen in dezelfde richting gaan, zelfs letterlijk én figuurlijk. Helaas is dat niet altijd zo evident.

Hoe zit dat bij jou en je paard? Werken jullie goed samen of zijn er vaak conflicten?

Soms gaat het om kleine dingen, zoals een paard dat even afgeleid is of liever in de weide bij zijn vrienden wil blijven. Tijdens grondwerk of het rijden kan je paard plots van richting veranderen of naar de uitgang van de piste lopen.

Misschien heb jij zelf nog voorbeelden waar je paard (letterlijk of figuurlijk) niet met de neus in jouw richting gaat of staat?

Toch is het belangrijk om daar aandacht voor te hebben en dat gedrag te verbeteren. Het lijkt soms onschuldig, maar als je paard weet dat het lukt, gaat hij het vaker doen. En dat is in veel situaties het kleine begin van grote problemen.

Zelf heb ik 2 jaar geleden een paard gekocht met enorme uitdagingen. Hij was niet meer berijdbaar en ook een felle lostrekker, doordat de vorige mensen de situatie te ver hadden laten escaleren. Het heeft me veel tijd gekost om dat op te lossen.

Mijn advies: vraag hulp. Hoe sneller je hulp vraagt, hoe makkelijker je het oplost. Laat het niet te ver komen. Als de situatie steeds verergert, heb je niet de juiste aanpak.

Bepaalde situaties los je zelfs al op in 1 trainingssessie, tenminste als je er snel mee aan de slag gaat en weet hoe die situatie aan te pakken.

Heb je zelf zo’n situatie, neem meteen contact met me op (klik hier) en dan bekijk ik samen met jou wat een mogelijke oplossing is voor het gedrag van je paard.

Misschien heb je geen serieuze conflicten met je paard, maar wil je wel heel graag beter leren samenwerken met je paard en een harmonieus team vormen?

Schrijf je dan in voor de unieke lesdag “ulTEAMe harmonie en connectie met je paard tijdens je training“. We leren je de training van je paard opbouwen zodat jullie vanuit connectie en ontspanning trainen.

Deze boeiende lesdag organiseren we op 24 september in Veghel (NL) en op 15 oktober in Lille (BE). Deelnemen kan met je eigen paard of als toeschouwer (zonder paard). Op 15 oktober in Lille heb je ook de kans om deel te nemen met een van mijn lespaarden.

Het resultaat van deze workshop: tips en tricks om thuis je trainingen op te bouwen zodat jij en je paard in harmonie en connectie trainen.

Dit zorgt voor een betere connectie tussen jou en je paard, zodat jullie beiden nog meer plezier hebben in je trainingen. En dit is nog maar het begin van mooie harmonieuze samenwerking met je paard die gebaseerd is op veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen.

Kijk snel hier voor alle informatie: ulTEAMe harmonie en connectie tijdens je training

Heb je vragen of wil je alvast inschrijven voor 15 oktober, stuur me een e-mail.

We kijken ontzettend uit naar deze lesdagen en helpen jou en je paard graag weer een mooie stap vooruit naar dat harmonieuze team. Zorg dus dat je erbij bent 🤗.

Geniet van je weekend en tot binnenkort!

Enthousiaste groeten,

Dorien

 

Tip: check de agenda onderaan, er staan in september nog meer leerrijke cursussen en workshops op het programma voor jou en je paard. Heb je vragen daarover, neem hier contact met me op.

Agenda

  • 24 september – ulTEAMe harmonie en connectie met je paard tijdens je training
    workshop met of zonder je paard van 9u30 tot 16u30 in Veghel (NL)
       -> klik hier voor info
  • 27 september  Paard en essentiële oliën
    online minicursus van 20u00 tot 21u00
       -> klik hier voor info

Heb je vragen, neem hier contact met me op.