Wat een hete dagen hebben we achter de rug. Mooi voor iedereen die een “staycation” heeft, maar voor onze paarden iets minder aangenaam. Gelukkig hebben we onze paarden goed kunnen voorzien van beschutting en fris water. Wat doe jij tijdens zo’n hete dagen?

Voor mij was het alleszins te warm om intensief te trainen met mijn paarden. Wat ik wel doe: werken aan een goede basis. Dat kan namelijk altijd, zelfs op tropisch warme dagen (maar dan wel uit de zon).

Er zijn een aantal basisoefeningen die je helpen om het respect van je paard te winnen. Daarbij zijn ze ook fantastisch goed voor de veiligheid, want je leert je paard uit je persoonlijke ruimte te blijven.

Denk bijvoorbeeld aan oefeningen zoals: vlot en op een licht commando achteruitgaan of op een vederlichte aanraking de voorhand of achterhand verzetten. Dit soort training kan altijd, overal en je hebt er heel weinig plaats voor nodig.

Bovendien bereik je zelfs met 5 minuten per dag al snel vooruitgang. Dus ook amazones met weinig tijd kunnen er voordeel mee doen. Wil je hierover meer weten, stuur dan me dan een e-mail en stel je vraag.

Dan is het nu tijd om te genieten van een leuk weekend.

Tot binnenkort!