We zijn ondertussen al een week verder in het nieuwe jaar en ik hoop van harte dat je 2022 op een mooie manier hebt ingezet. Ik wens jou, je familie en je paard een fantastisch, liefdevol en gezond jaar. En dat we alles weer mogen doen wat we willen.

De start van het nieuwe jaar is meteen ook een mooie gelegenheid om naar je doelen te kijken, in dit geval dan vooral je paardendoel. Daar hoort ook een plan bij met tussenstappen, is dat van jou al klaar?

Of je nu wel of geen wedstrijden rijdt, iedereen heeft een doel. Voor mij is dat de best mogelijke band vormen met mijn paarden, waarbij ik met elk paard nog een specifiek doel heb.

Met mijn merrie wil ik terug meer in de koets rijden, met mijn grote warmbloed wil ik ons grondwerk in vrijheid naar een volgend level brengen en met mijn nieuwe paard wil ik de nadruk meer leggen op rijden.

Heb je jouw doel, dan deel je dat op in kleinere onderdelen en je volgt je plan. Het codewoord hier is DOEN. Nu ben ik benieuwd naar jouw doel met je paard, wil je dit met me delen? (klik hier om me te mailen)

Om je nog wat extra inspiratie mee te geven, deel ik graag de tekst van een kaartje wat ik begin deze week tijdens mijn live video heb voorgelezen. Ja, op vele kanalen zie je dat mensen het leuk vinden om kaarten te trekken, dus waarom dan niet delen in de fun 😉. Verwacht van mij geen tarotkaarten of iets dergelijks, maar ik kreeg ooit wel eens kaartjes cadeau met tips om je dag leuker te maken.

Op zich hebben de boodschappen van die kaartjes niets te maken met paarden, enkel staan er overal paarden als afbeelding op. Zoals je me wel vaker hoort zeggen, heb je om goed te zijn met paarden een sterke en positieve attitude nodig.

Hoe je denkt, wat je voelt en hoe je in het leven staat, heeft invloed op de samenwerking met je paard. Vandaar sluit het toch weer fantastisch aan en kan je het zowel op persoonlijk vlak als bij je paard toepassen. Hier komt het:

“Sommige dingen kosten tijd. Loslaten, helen, herstellen, uitrusten, groeien en ontspannen.
Je maakt je leven lichter door jezelf die tijd te geven.”


Mooi hé?

Dit kan je op meerdere vlakken toepassen. De boodschap die ik eruit haal is in de eerste plaats: ontspannen. Hopelijk is de tijd met je paard ontspannend. Is dat niet het geval, neem dan contact met me op want dat is precies wat ik doe: mensen en paarden dichter bij elkaar brengen zodat ze samen weer terug plezier hebben in wat ze samen doen en hun doelen bereiken.

Wat ik er verder uithaal: sommige dingen kosten tijd. Wat wil je met je paard? Gun jezelf en vooral ook je paard de tijd om te leren, om te bereiken waar je van droomt. Natuurlijk zou het leuk zijn als dat er morgen al is, maar alles wat de moeite waard is, kost nu eenmaal tijd.

Dus gun ook jezelf en je paard de tijd en geniet van het proces. Het klinkt misschien cliché, maar het is wel zo. Als je doel bereiken het enige is waar je blij van wordt, dan leg je meer druk op jezelf en je paard en gaat alles veel moeizamer. Maak er samen het beste van en geniet van elke vooruitgang.

Ook loslaten is belangrijk. Gaat het een keer wat minder, weet dan dat het de volgende keer weer veel beter gaat. Laat die frustratie niet tussen jou en je paard “hangen”, want ook dat voelt je paard.

Yep, ze voelen echt alles en reageren daar ook op. Elk paard doet dat op zijn eigen manier en het ene paard is ook weer gevoeliger dan het andere. Trouwens, paarden hebben ook wel eens recht op een slechte dag, net zoals jij en ik.

Zelfs op een dag waarbij het niet loopt zoals je had gepland, zijn er nog steeds genoeg dingen die je wel kan doen om je dichter bij je paardendoel te brengen. Uiteindelijk is hierbij hét allerbelangrijkste om een sterke band met je paard te ontwikkelen, zodat je samen een ijzersterk team vormt. En die sterke band is gebaseerd op veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen.

Binnenkort organiseer ik een GRATIS online masterclass waar ik dat onderwerp uitgebreid bespreek. Want hoe beter jij en je paard op elkaar afgestemd zijn en elkaar vertrouwen, hoe makkelijker én leuker het is om aan jullie doelen te werken.

Klik meteen hier en schrijf je gratis in voor de online masterclass “Zo vorm je een (h)echt team met je paard”.

Ga na deze online masterclass aan de slag met nieuwe inzichten om dit jaar je paardendoelen te bereiken en om van 2022 je beste paardenjaar te maken.

Ik verwelkom je heel graag op donderdag 20 januari tijdens de online masterclass.

Maak er een fantastisch weekend van en tot binnenkort!